Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
COPRO reikt CO2-bewust certificaat uit aan Stadsbader

COPRO reikt CO2-bewust certificaat uit aan Stadsbader

COPRO heeft op 17 december het CO2-bewust certificaat volgens Handboek CO2-Prestatieladder 3.1 uitgereikt aan Stadsbader. 

De CO2-Prestatieladder is een CO2-managementsysteem dat bedrijven aanzet om CO2 te reduceren op zowel structurele wijze, binnen de bedrijfsvoering als in projecten en in de toeleveringsketen. Het wordt in Nederland als aanbestedingsinstrument en voor handhaving gebruikt. Naar aanleiding van het succesverhaal van de CO2-Prestatieladder in Nederland hebben de Vlaamse, Waalse en Brusselse overheden in 2019 besloten om de CO2-Prestatieladder tot 2022 te testen bij een twintigtal grote overheidsopdrachten in de bouwsector. De bedrijven die hun CO2-uitstoot verminderen zullen in de toekomst een grotere kans maken om overheidsopdrachten binnen te halen.

COPRO begeleidt als Belgische certificatie-instelling zowel grote als kleine Belgische bedrijven in dit proces sinds september 2020. We zijn dus verheugd om dergelijk certificaat te kunnen uitreiken aan Stadsbader.

Dirk Van Loo, CEO van COPRO: “Stadsbader toont op deze manier aan dat het actief en structureel zijn CO2-emissie wil reduceren, zowel binnen de bedrijfsvoering als op zijn projecten.”

COPRO blijft ervan overtuigd dat steeds meer bedrijven de stap zullen zetten naar een onpartijdige bevestiging van het streven naar een lage CO2-footprint. COPRO wil hier graag de rol van onpartijdige instelling opnemen. We wensen Stadsbader alvast proficiat met het behalen van dit certificaat.

Kim De Jonghe, verantwoordelijke duurzaamheidscertificatie bij COPRO: “Het is fijn om te zien dat steeds meer bedrijven inzetten op CO2-reductie en dat er met duurzaamheidscertificatie mooie resultaten kunnen behaald worden om de impact op het milieu te beperken.”

Naar aanleiding van deze gebeurtenis gingen CEO Dirk Van Loo en verantwoordelijke duurzaamheidscertificatie Kim De Jonghe langs bij Stadsbader CEO Dominique Valcke, en de medewerkers aan dit project Stijn Braet en Bart Adam om het certificaat te bekrachtigen, met de bijhorende felicitaties voor hun verwezenlijkingen op het vlak van terugdringen van de CO2-uitstoot op de werkvloer. De COPRO certificaten worden niet meer op papier uitgereikt maar worden ondertussen digitaal ondertekend en elektronisch verzonden naar de certificaathouders, eveneens een stap voor COPRO richting duurzaamheid.

 Dominique Valcke van Stadsbader: “Het terugdringen van de CO2-emissies is een gedeelde verantwoordelijkheid: Reduce, Reuse en Recycle. Met het behalen van dit certificaat wil Stadsbader zijn duurzaamheidsambities als toonaangevend bedrijf in de bouwsector kracht bijzetten.” 

De dienstverlening rond de CO2-Prestatieladder past in de visie van COPRO om steeds meer in te zetten op duurzaamheid. Eerdere initiatieven zoals de opname van duurzaamheidseisen achter het COPRO & BENOR-keurmerk, het beheer van het NTMB-zorgsysteem, zijn digitale transformatie, de kandidatuurstelling tot klimaatambassadeur van VOKA Vlaams-Brabant en de opstart van het proces rond het VOKA charter Duurzaam Ondernemen, passen allemaal in dit opzet. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details