Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuws

COPRO reikt eerste CO2-bewust certificaat uit aan Willemen Infra

COPRO heeft op 25 januari het allereerste CO2-bewust certificaat volgens Handboek CO2-Prestatieladder 3.1 uitgereikt aan Willemen Infra.

Naamloos-3 kopiëren

25 januari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De CO2-Prestatieladder is een CO2-managementsysteem dat bedrijven aanzet om CO2 te reduceren op zowel structurele wijze, binnen de bedrijfsvoering als in projecten en in de toeleveringsketen. Het wordt in Nederland als aanbestedingsinstrument en voor handhaving gebruikt. Naar aanleiding van het succesverhaal van de CO2-Prestatieladder in Nederland hebben de Vlaamse, Waalse en Brusselse overheden in 2019 besloten om de CO2-Prestatieladder tot 2022 te testen bij een twintigtal grote overheidsopdrachten in de bouwsector. De bedrijven die hun CO2-uitstoot verminderen zullen in de toekomst een grotere kans maken om overheidsopdrachten binnen te halen. 

COPRO is de eerste Belgische certificatie-instelling die Belgische bedrijven in dit proces kan begeleiden en biedt deze nieuwe dienstverlening aan sinds september 2020. We zijn verheugd om samen met Willemen Infra het certificatieproces volledig doorlopen te hebben en op een positieve manier te kunnen afsluiten met de uitreiking van het allereerste Belgische certificaat volgens Handboek CO2-Prestatieladder 3.1. 

COPRO is ervan overtuigd dat steeds meer bedrijven de stap zullen zetten naar een onpartijdige bevestiging van het streven naar een lage CO2-footprint. COPRO wil hier graag de rol van onpartijdige instelling opnemen. We wensen Willemen Infra alvast proficiat met het behalen van dit certificaat. 

Algemeen directeur bij Willemen Infra Kurt Kesteloot bij de digitale uitreiking van het certificaat

Naar aanleiding van deze gebeurtenis werd een korte teleconferentie gehouden om het bedrijf te feliciteren met hun verwezenlijkingen op het vlak van terugdringen van de CO2-uitstoot op de werkvloer. Door de huidige Corona-maatregelen was het niet mogelijk om het certificaat ter plaatse uit te reiken. CEO Dirk Van Loo en verantwoordelijke duurzaamheidscertificatie Kim De Jonghe hebben dus op een creatieve virtuele manier het certificaat officieel overhandigd aan Kurt Kesteloot van Willemen Infra en Tom Willemen van Willemen Groep. 

Kurt Kesteloot, algemeen directeur van Willemen Infra: “Door de CO2-Prestatieladder hebben we nu een volledig inzicht in hoeveel CO2 we uitstoten binnen onze organisatie. Als Willemen Infra willen wij onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk verkleinen en hierover communiceren naar onze stakeholders. We hanteren verschillende managementsystemen om ons duurzaamheidsbeleid naar de praktijk te vertalen door het uitwerken van concrete acties op elk van onze werkplekken.” 

Kim De Jonghe, verantwoordelijke duurzaamheidscertificatie bij COPRO: Ik ben blij het eerste certificaat te kunnen uitreiken aan een organisatie zoals Willemen Infra en hoop dat zij als toonaangevende speler in de markt een voorbeeld zullen zijn voor andere bedrijven om ook in te zetten op CO2-reductie in de bouw- en infrastructuursector. 

Dirk Van Loo, CEO van COPRO: “Het vertrouwen in kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van bouwproducten wordt al tientallen jaren bevestigd door onpartijdige instellingen, zoals COPRO. Met de CO2-prestatieladder is nu eveneens een tool beschikbaar om de CO2-footprint-inspanningen in de infrastructuursector te borgen.” 

De nieuwe dienstverlening rond de CO2-Prestatieladder past in de visie van COPRO om meer in te zetten op duurzaamheid. Eerdere initiatieven zoals de opname van duurzaamheidseisen achter het COPRO & BENOR-keurmerk, het beheer van het NTMB-zorgsysteem, zijn digitale transformatie en de kandidatuurstelling tot klimaatambassadeur van VOKA Vlaams-Brabant, passen in dit opzet. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
0%