Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
CREATIEF MAATWERK IN BETON
Cityriver Oostende combineert duurzaam waterbeleid met een vernieuwende landschapsinrichting.

CREATIEF MAATWERK IN BETON

Beton bestaat al duizenden jaren. Dit veelzijdige materiaal is niet meer weg te denken bij de creatie van moderne objecten en oplossingen. Met CustomConcrete levert Ebema betonoplossingen op maat, met aandacht voor specifieke afwerkingen, kleuren, vormen en toepassingen. Benieuwd naar de troeven enkele inspirerende CustomConcrete-projecten?

Van fietspaden tot straatmeubilair, van woonwijk tot begraafplaats … De lijst van toepassingen waarbij beton als duurzaam materiaal ingezet kan worden, is lang. En dat is geen toeval, want dit materiaal is erg veelzijdig. Bovendien kan het perfect gecombineerd worden met andere materialen, zoals hout, metaal en glas.

De medewerkers van de CustomConcrete-afdeling van Ebema leven zich volop uit in het ontwerpen en realiseren van betonoplossingen op maat van klanten. Een zevenkoppig team denkt mee over maatwerkoplossingen, met zorg voor kwaliteit en vernieuwende ideeën.

Het Onument in Kortrijk, een unieke rouwplek in architectonisch beton.

Brede waaier van mogelijkheden

De betonexperts van de CustomConcrete-afdeling worden graag uitgedaagd, zodat ze samen met klanten in een cocreatietraject ontwerp- en bouwdromen kunnen waarmaken. Bij die realisaties worden op diverse vlakken alle registers opengetrokken. Qua formaat zijn betonoplossingen mogelijk tot 6 m lengte en 32 ton. Op vlak van afwerking hebben klanten de keuze uit smooth, gepolijst, gezuurd, gezandstraald, anti-slip, anti-graffiti … En ook wat kleuren betreft, zijn de mogelijkheden onbegrensd. Hoe vernieuwender, des te liever het CustomConcrete-team van Ebema aan het ontwerpen en berekenen slaat.

Cityriver Oostende: de klassieke straatkolk ruim plaats voor een heuse ‘stadsrivier.

Ontzorging van a tot z

Die vernieuwende aanpak – in combinatie met de zorg voor kwaliteit en de liefde voor design – levert fantastische resultaten op. De ingenieurs van Ebema denken mee, van idee tot en met levering en plaatsing én met oog voor vooropgestelde deadlines en budget! Korte doorlooptijden vormen de kers op de taart van hun betonprojecten: waar anderen nog tekenen, kan Ebema_LivingCity vaak al leveren. Ben je benieuwd hoe maatwerk in beton er in de praktijk uitziet? 

Ondertussen heeft ook Drongen een Onument.

CustomConcrete-projecten in de kijker

Begin april 2022 contacteerde de Stad Kortrijk Ebema voor de creatie en bouw van Onument, een rouwplek in architectonisch beton op Hoog Kortrijk. In samenspraak met landschapsarchitect Bas Smets ontwikkelde het CustomsConcrete-team 13 betonnen elementen die een plek kregen op een rustgevende offroad locatie. Opgetrokken uit gepolijst granulaat van Noors emerald Green, in combinatie met zwart beton, is dit voor bezoekers een unieke plek van bezinning. Ondertussen hebben ook Drongen en Lommel een Onument, opnieuw ontworpen door Bas Smets in nauwe samenwerking met het Ebema_CustomConcrete-team.

Eind oktober 2022 sleepte Ebema_Livingcity twee Febe Elements Award in de wacht, de Oscars van de prefab betonindustrie. Een van deze awards ging naar Cityriver Oostende. Dit project, dat deel uitmaakt van de prestigieuze ontwikkeling Oosteroever, combineert duurzaam waterbeleid met een vernieuwende landschapsinrichting. De klassieke straatkolk ruim plaats voor een heuse ‘stadsrivier’ die het water vertraagd laat infiltreren in de bodem. Voor de boordstenen en een deel van de stapstenen en zitblokken werden prefab elementen in architectonisch beton van Ebema gebruikt.

En wat gedacht van een gezellig rustpunt in een druk stadscentrum? In Elsene – hartje Brussel – werkt het Ebema_CustomConcrete-team mee aan de omvorming van een pleintje tot een gemeenschappelijke openbare ruimte. Het doel? Meer groen in de stad creëren en straatmeubilair voorzien dat zowel onderscheidend als veelzijdig is. Gebogen zitelementen type Wave in architectonisch beton. Het architectonische betonoppervlak is versierd met inlegwerk dat moleculen van natriumcarbonaat (Na2CO3) voorstelt, beter bekend als natriumcarbonaat of soda, de formule die Solvay wereldberoemd maakte.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details