Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
De Belgische cementindustrie verheugt zich over de geleidelijke hervatting van de economische activiteiten in het land

De Belgische cementindustrie verheugt zich over de geleidelijke hervatting van de economische activiteiten in het land

Op woensdag 15 april 2020 kondigde de Belgische federale regering bij monde van haar eerste minister Sophie Wilmès de geleidelijke hervatting van de economische activiteiten van het land aan vanaf 3 mei aanstaande. De cementsector staat volledig achter dit initiatief, met het doel de structuren in stand te houden die essentieel zijn voor de economische groei van België.

Natuurlijk blijft de eerste prioriteit de gezondheid van alle werknemers en onze medewerkers. De cementsector heeft dan ook de nodige middelen ingezet om de bescherming van iedereen te waarborgen en de sociale afstand in zijn productievestigingen te garanderen, door het toepassen van de door de regering vastgestelde regels.

Ondanks de daling van de bouwactiviteit in deze periode van lockdown is de cementindustrie er toch in geslaagd om, minstens gedeeltelijk, in bedrijf te blijven.

De leden van FEBELCEM (CCB, CBR en Holcim België) staan klaar om het werk te hervatten en hun installaties zullen op volle capaciteit draaien om alle bouwprojecten doeltreffend te ondersteunen.

Het is bekend dat het gewicht van de bouwsector aanzienlijk is in verhouding tot het BBP van de Europese landen, en van België in het bijzonder. Deze belangrijke positie binnen het Belgische economische kader legt een grote verantwoordelijkheid bij de spelers op het terrein: productiebedrijven, betoncentrales, transporteurs, etc. De Belgische cementindustrie zal haar verantwoordelijkheid nemen in samenwerking met de spelers in de gehele waardeketen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details