Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Dé hotspot voor de wereldwijde textielsector opent eind april de deuren
De internationale textielindustrie werpt van 23 tot 26 april opnieuw een klare blik op de toekomst tijdens Techtextil en Texprocess in het indrukwekkende Messe Frankfurt.

Dé hotspot voor de wereldwijde textielsector opent eind april de deuren

De internationale textielindustrie werpt van 23 tot 26 april opnieuw een klare blik op de toekomst tijdens Techtextil en Texprocess in het indrukwekkende Messe Frankfurt. Deze twee toonaangevende vakbeurzen profileren zich als hotspots voor innovaties, textieloplossingen en netwerken. Met meer dan 1.600 exposanten uit ongeveer 50 landen weerspiegelen Techtextil en Texprocess de constante innovatiedrang die in de sectoren heerst.

Innovatie, onderzoek, uitwisseling van ideeën en informatie, inspiratie en succesvol zaken doen. Dat zijn de garanties die Techtextil en Texprocess van 23 tot 26 april 2024 aan de internationale industrie geven. Het grote aantal inschrijvingen van exposanten – meer dan 1.600 uit ongeveer 50 landen – benadrukt de relevantie van deze twee vakbeurzen voor de textielsector. Bedrijven kunnen zich verheugen op een ontmoeting met inkopers en topbeslissers uit 95 (Techtextil 2022) en 86 (Texprocess 2022) landen. Naast de gekende, hoogwaardige formats zoals de Techtextil Innovation Award, de Texprocess Innovation Award, het Techtextil Forum en het Texprocess Forum, bieden de komende edities ook enkele nieuwigheden aan zoals de Nature Performance-area en de Future Materials show op Techtextil, en de Denim Hub en de Emerging Markets-area op Texprocess.

“De sectoren ondergaan een snel veranderingsproces. Deelnemers aan Techtextil en Texprocess krijgen de kans om up to date te blijven, innovaties te presenteren aan een publiek van experts van over de hele wereld, nieuwe dingen te ontdekke en zaken te doen”, verduidelijkt Olaf Schmidt, Vice President Textiles & Textile Technologies.

Het grote aantal inschrijvingen van exposanten – meer dan 1.600 uit ongeveer 50 landen – benadrukt de relevantie van deze twee vakbeurzen voor de textielsector.

Lezingen en panelgesprekken

In het hart van de drukke vakbeurs Techtextil maken experts zich op om tijdens lezingen en panelgesprekken hun licht te schijnen over de hete hangijzers in de textielindustrie zoals duurzaamheid, digitalisering en innovatieve materialen. “We zijn verheugd om een prominent platform aan te bieden om deze relevante thema’s voor de sector te bespreken”, vertelt zegt Sabine Scharrer, Director Brand Management Technical Textiles and Textile Processing. “Nu de wereldwijde industrie geconfronteerd wordt met diverse uitdagingen, is het uitwisselen van ideeën en informatie nog nooit zo belangrijk geweest. Hoe kunnen we voldoen aan de eisen rond duurzaamheid en tegelijkertijd economisch floreren? Hoe kunnen we door innovaties nieuwe toepassingsgebieden creëren? En hoe kan digitalisering onze productie efficiënter maken?”

In een paneldiscussie voorafgaand aan Techtextil en Texprocess, bogen experts zich al een eerste keer over deze en andere vragen en gaven ze een vooruitblik op de komende beurzen. Zo leerden we uit het panelgesprek dat digitalisering helpt bij het vinden van nieuwe oplossingen voor de huidige uitdagingen in de industrie zoals de grondstof- en arbeidstekorten, de hoge energiekosten en de hogere duurzaamheidseisen. 

Van 23 tot 26 april wordt Messe Frankfurt omgedoopt tot het epicentrum van de textielwereld. Voor meer info over beide beurzen kan u terecht op www.techtextil.com & www.texprocess.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details