Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Producten

De meerwaarde van decoratieve en ingebouwde ledverlichting

DSC_2883
In Aalst werden de vernieuwde centrumstraatjes voorzien van ingebouwde LEDlines, gecombineerd met de lijnafwatering

Tekst | Niels Rouvrois

Beeld | LEDtechnic

1 oktober 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Wie een partner zoek op het vlak van ledverlichting in de openbare ruimte, komt al snel bij LEDtechnic terecht. Het dynamische bedrijf uit Maldegem focust zich op de markt van de ledverlichting en is gespecialiseerd in het aanbieden van lineaire, waterdichte en slagvaste systemen. “Een van de vele toepassingen is het inbouwen van ledverlichting in de grond, eventueel in combinatie met een lijnafwateringssysteem of zelfs verwerkt in geprefabriceerde funderingsbalken”, aldus Piet Devriese, zaakvoerder bij LEDtechnic.

Met LEDlines als decoratieve verlichting ingebouwd in de grond biedt LEDtechnic ook een interessante toepassing als accentverlichting of geleiding in bijvoorbeeld stadscentra of publieke ruimtes. Piet Devriese: “Onze LEDline armaturen zijn volledig waterdicht, slagvast en ideaal voor grondinbouw om hiermee continue lichtlijnen te creëren. Ze zijn overrijdbaar met luchtbanden op matige snelheid. In deze toepassing doen wij als LEDtechnic totaalprojecten waarbij wij alles in onze handen nemen vanaf het ontwerp tot en met de plaatsing van de volledige verlichtingsinstallatie. Wij ontzorgen als het ware onze klanten volledig en begeleiden hen doorheen het ganse traject van het project.”

Een andere interessante toepassing is het gebruik van geprefabriceerde funderingsbalken waarin de LEDlines verwerkt worden

In combinatie met lijnafwatering

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het inbouwen van de lichtlijnen: zo kunnen ze bijvoorbeeld gecombineerd worden met een lijnafwateringssysteem. Piet Devriese: “Zo krijg je lichtlijn en afwatering in één en hetzelfde product. Een mooi voorbeeld hiervan vind je in Aalst, waar de vernieuwde centrumstraatjes voorzien zijn van onze ingebouwde LEDlines, gecombineerd met de lijnafwatering van ACO. Het resultaat is een aangename, mooie en sfeervolle geleiding in de binnenstad.”

Verwerkt in funderingsbalken

Een andere interessante toepassing is het gebruik van geprefabriceerde funderingsbalken waarin de LEDlines verwerkt worden, met als doel het garanderen van de belastingsklasse. Dit principe paste LEDtechnic onlangs nog succesvol toe in het Nederlandse Putten, waar we samenwerkten met lichtadviesbureau SPECTRUM en EBEMA, producent van hoogwaardige bestratingselementen uit beton. De voordelen van deze toepassing zijn groot. “Zo zorgt de maximale belastingsklasse voor een continue en verzekerde kwaliteit van de uitvoering. De 3 meter lange elementen met hefvoorzieningen zorgen voor een vlotte uitvoering en dankzij een tand- en groefsysteem op de kopse kanten van de funderingsbalken wordt een perfecte uitlijning gegarandeerd. Er kunnen zowel systemen ontwikkeld worden waarbij de bestrating bij de lichtlijn aansluit, als systemen met andere afwerkingen langs de lichtlijn, zoals natuursteen, prints en looks in beton, gekleurd beton …”, besluit Piet Devriese.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details