Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
De one-stop shop voor landmeetkundige activiteiten

De one-stop shop voor landmeetkundige activiteiten

Landmeetkunde is een essentieel onderdeel bij de goede uitvoering van talrijke bouwprojecten, of dat nu in de architectuur of infrastructuur is. Waardebepalingen, verkavelingen, attesten, BIM, 3D-tekenwerk, monitoring … het hedendaagse landmeterskantoor staat in voor heel wat diensten en uitdagingen. De geassocieerde landmeters en experten van MEET HET gaan in deze diensten net nog een stapje verder en gaan geen uitdaging uit de weg.

MEET HET is een uniek samenwerkingsverband tussen verschillende landmeters en experten, geografisch verspreid over heel Vlaanderen. Daar waar een klassiek landmeterskantoor vooral metingsdiensten aanbiedt, gaat MEET HET verder. Het netwerk biedt ook een aantal ongewone diensten aan. Bram Van Londersele, Founding partner bij MEET HET: “We willen een one-stop shop zijn voor alle facetten van de landmeetkunde. De ambitie is niet om één groot bedrijf te worden maar wel een sterk netwerk van kleinere spelers die elk gespecialiseerd zijn in een bepaald facet van de landmeetkunde. We zijn ervan overtuigd dat je als landmeter of expert onmogelijk in alles gespecialiseerd kan zijn, zeker als je kijkt naar het tempo van de technologische innovaties en de veranderende en complexe wetgeving.”

Het MEET HET-netwerk combineert de flexibiliteit van een klein bedrijf met de schaal en de voordelen van een groot bureau. “MEET HET is ontstaan uit drie kleine eenpersoonsbedrijven. Omdat je grotere projecten niet altijd alleen aankan was er behoefte aan samenwerken. Op die manier konden er ook meer financiële middelen en knowhow ingezet worden”, aldus Bram Van Londersele.

Van realiteit naar model

 

Hoognauwkeurige metingen

Tegenwoordig beschikt het netwerk over een gigantisch machinepark en door de geografische spreiding zijn de landmeters ook steeds in staat om kort op de bal te spelen, zowel voor kleine als grote projecten. Bram Van Londersele: “Zo beschikken we in ons machinepark onder andere over uiterst nauwkeurige meetinstrumenten zoals een lasertracker. Deze kan 3D-metingen uitvoeren tot op 0,1 mm. Ook zijn we onze BIM-afdeling aan het uitbreiden. We gaan ons echter niet profileren als modelleur – al is dat wel mogelijk – maar wel als diegene die de geometrie aanlevert die als basis kan dienen voor het BIM-model. Zo wordt er bijvoorbeeld een bestaande toestand opgemeten met behulp van 3D laserscanners en vervolgens, al dan niet gemodelleerd, ingeladen in het BIM pakket en ter beschikking gesteld van de klant.”

“Een ander belangrijk element is onze unit voor zettingsmetingen en monitoring. Hier worden herhalingsmetingen uitgevoerd om te controleren of er iets verzakt of verplaatst is. Dit is vooral belangrijk bij bemalingswerken of tijdens bouwprojecten met instabiele ondergrond waar er kans is op verzakkingen in de omgeving. Door een landmetersploeg wordt er dan op vaste tijdstippen gecontroleerd. Dit gebeurt dan manueel. Dankzij de huidige systemen is dit ook automatisch mogelijk. Dan worden er onbemande meettoestellen op de werf geplaatst die automatisch opvolgen en de data doorsturen naar onze servers. De klant kan deze dan raadplegen via een online platform en wordt automatisch gealarmeerd via SMS of e-mail bij problemen.”    


MEET HET CVBA

Schooldreef 16, 9050 Gentbrugge

T +32 9 391 48 93

E hoofdkantoor@meet-het.be

www.meet-het.be/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details