Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Dé specialist voor alle funderingstechnieken en beschoeiingen
Onderschoeiing.

Dé specialist voor alle funderingstechnieken en beschoeiingen

FST Funderingstechniek zag in 2008 het licht. Zaakvoerder Tom Fransen liet het van oorsprong eerder kleine bedrijfje snel uitgroeien tot een degelijke flexibele partner én vaste waarde op de funderingsmarkt. Het Oud-Turnhouts bedrijf heeft ondertussen de juiste knowhow en machines in huis om de meest complexe en technisch uitdagende funderings- en beschoeiingsopdrachten tot een succesvol einde te brengen.

FST Funderingstechniek is een echte familieonderneming, inclusief in-house studiedienst, met zeer specifieke specialisaties waar vakmanschap hoog in het vaandel wordt gedragen. Het bedrijf, dat actief is in België en het zuiden van Nederland, werkt zowel in onderaanneming voor hoofdaannemers als rechtstreeks voor bouwheren van kleine tot zeer grote bouwprojecten. De vakgebieden van FST Funderingstechniek gaan van onderschoeiingen, putfunderingen, grondverdringende boorpalen (type Oliver) over secanspalen, tangenspalen en berlinerwanden tot micropalen als fundering. Een hele waaier, dus.

Berlinerwanden & Secanspalen.

Veilig en correct uitgevoerde onderschoeiingen

Wanneer bij het bouwen van kelders of ondergrondse parkeergarages de fundamenten van aanpalende bestaande gebouwen ontoereikend zijn, dan zorgen onderschoeiingen voor de nodige stabiliteit van de scheidingsmuren.

Tim Horemans, bedrijfsleider FST Funderingstechniek: “In feite zijn onderschoeiingen verlengingen met stortklaar beton van een bestaande fundering zodat deze diep genoeg reiken om het aanpalende bouwproject met voldoende stabiliteit te kunnen realiseren. Voor een maximale veiligheid voeren wij onderschoeiingswerken steeds uit in een volledig beschoeide sleuf. Het plaatsen van onderschoeiingen is een delicate operatie waarbij er, naast machinaal, ook manueel graafwerk aan te pas komt. Om grondontspanning – en dus verzakkingen – te voorkomen, wordt het uitgegraven gedeelte per laag meteen beschoeid. Enkel zo kan het veilig en correct uitgevoerd worden!”  

Grondverdringende boor- en secanspalen

Grondverdringende boorpalen zijn een oplossing voor de toenemende trillings- & geluidsproblematiek bij de uitvoering van een traditioneel paalsysteem. FST Funderingstechniek koos om te werken met de grondverdringende palen van Olivier, omdat dit boorsysteem volledig trillingvrij en grondverdringend is. Zo wordt er geen grond naar de oppervlakte geboord, enkel zijdelings verdrongen. Tim Horemans: “Grondverdringende palen kunnen geboord worden met een relatief kleine diameter en ze kunnen een hoog draagvermogen opnemen. De palen kunnen zowel op druk als op trek belast worden.

“Met secanspalen creëren we dan weer een grondkering met primaire en secundaire betonpalen die in elkaar oversnijden. Hierdoor ontstaat een stevige en, indien nodig, waterremmende bouwputbeschoeiing. Een wand met secanspalen kan vlakbij bestaande funderingen geboord worden, zonder risico op verzakkingen van de aanpalende constructies. In sommige omstandigheden is dit absoluut noodzakelijk.”

Berlinerwanden & onderschoeiing.

Berlinerwanden, zoals het hoort

Wanneer de bouwput voor een kelder of ondergrondse garage door een beperking van de beschikbare ruimte niet in talud kan uitgegraven worden, bieden berlinerwanden een perfect en flexibel alternatief. FST Funderingstechniek plaatst berlinerwanden op werven dichtbij trottoirs, stoepen, wegen of andere plaatsbeperkende constructies.

Boren van secanpalen met onze LRB 125.

Micropalen als fundering

Om een toereikende fundering aan te brengen op werfzones die voor grotere machines moeilijk bereikbaar zijn, bieden micropalen een uitkomst. Deze micropalen hebben een beperkte diameter en kunnen ook dienen als economisch alternatief wanneer zwaardere funderingspalen niet noodzakelijk blijken. De diameter van de micropalen varieert afhankelijk van de toepassing en de te verwachten lasten. Zo zet FST Funderingstechniek maximaal hun knowhow in voor elke denkbare situatie!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details