Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Digitale tools voor een (corona)veilige bouwplaats

Digitale tools voor een (corona)veilige bouwplaats

Er bestaan heel wat digitale tools om bouwplaatsen (corona)veilig te maken. Zo zijn er hulpmiddelen die arbeiders op een werf waarschuwen in het geval zij te dicht bij elkaar komen. Een deel daarvan kan ook gebruikt worden voor contacttracing, mocht er een coronabesmetting plaatsvinden. Sommige wearables gaan nog een stapje verder en worden ingezet om personen in noodsituaties te helpen of om de interactie met rollend materieel veiliger te maken. Zo kunnen bijvoorbeeld aanrijdingen worden vermeden. 

Eind vorig jaar deed de Vlaamse Confederatie Bouw uitgebreid marktonderzoek naar deze hulpmiddelen. Dat marktoverzicht hield geen beoordelingen in over het concrete nut op werven. In het kader van een VCB-project gesteund door het Vlaamse Agenschap Ondernemen, werden intussen pilootprojecten uitgevoerd om de digitale tools in de praktijk te testen. Er werden vier tools getest op bouwplaatsen van onze leden Van Roey, Franki Foundations en Besix. 

Zowel het marktonderzoek, als de resultaten van de pilootprojecten en filmpjes met getuigenissen kan u raadplegen via de www.vcb.be 

Met de steun van VLAIO – Agentschap Innoveren & Ondernemen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details