Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Distributiecentrum farmaceutische groothandel krijgt inspecteerbaar infiltratiebekken

Distributiecentrum farmaceutische groothandel krijgt inspecteerbaar infiltratiebekken

Op het bedrijventerrein en wetenschapspark Tech Lane Ghent, tussen de Bovenschelde, de Ringvaart en de Tijarm van de Schelde, bouwt PharmaBelgium een nieuw distributiecentrum. Verhelst Aannemingen plaatste er onder meer een inspecteerbaar infiltratiebekken uit IT Plus Controlboxen en inspecteerbare Vivo Control-schachten. Het bekken laat het regenwater van een totale oppervlakte van 14.000 m² in de bodem infiltreren.

Deschacht breidde zijn infiltratiesysteem IT Plus Vario- en Controlbox uit met de inspectieschacht IT Plus Vivo Control. De schacht heeft dezelfde afmetingen als de Controlbox: 600 x 600 mm. Zo kan je ze eender waar in het bekken plaatsen. Het infiltratiebekken voor PharmaBelgium is een van de eerste bekkens waarin Vivo Control opgenomen is. 

Bekken van 280 m³
Werfleider Jurgen Manhaeve van Verhelst Aannemingen: “Het nieuwe distributiecentrum is 10.000 m² groot en de oppervlakte van de bijbehorende parking en wegen bedraagt 4000 m². Al het regenwater dat van het dak en de buitenverharding in de riolering loopt, moet in de grond geïnfiltreerd worden. Om dat te realiseren, plaatsten we een bekken van in totaal 280 m³, samengesteld uit 650 IT Plus Controlboxen.”

PharmaBelgium

Het bekken laat het regenwater van een totale oppervlakte van 14.000 m² in de bodem infiltreren.

 

Efficiënt ontwerp
“Om zo veel mogelijk infiltratieoppervlakte te creëren, had de architect ‘gaten’ in de constructie voorzien. Dat is heel moeilijk om te plaatsen”, gaat projectleider Niels Vanhollebeke verder. “De studiedienst van Deschacht heeft het plan herbekeken en ontwierp een langwerpig bekken dat rond een groot stuk van de site loopt. Zo werd de infiltratieoppervlakte nog groter en werd een deel van de rioleringsbuizen door infiltratiekratten vervangen.” 

Bekken en riolering in één
Aan de ene kant van het terrein werden 3 bekkens van 2 kratten hoog achter elkaar geplaatst, aan elkaar gekoppeld door de Vivo Control-schachten. Jurgen Manhaeve: “Dat bekken ligt in een hoek van 90º en is 273 m lang. Aan de andere kant van het terrein vervangt het bekken de riolering en moesten we een bocht maken. Daar legden we 5 kleinere bekkens van telkens 1 rij kratten achter elkaar. Die verbonden we met elkaar via pvc-bochten van 15º. Zo ligt er eigenlijk 1 langgerekt bekken van in totaal 360 m lang.” 

PharmaBelgium

Om de infiltratieoppervlakte te vergroten en een deel van de rioleringsbuizen door infiltratiekratten te vervangen, werd een langwerpeig bekken ontworpen.

 

Echte bouwpartner
“We bestellen veel van onze materialen bij Deschacht. Het grootste voordeel van hun infiltratiebekkens? Je plaatst ze heel vlot. Daarnaast leveren ze op tijd en hebben ze veel op voorraad. En de prijs die ze vragen voor de kwaliteit die ze garanderen, zit goed. Ze bieden je alles wat je als aannemer van een leverancier verwacht”, besluit Jurgen Manhaeve.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details