Treeparker-boombunkersysteem
00:51
04-09-2018

Doeltreffende bescherming voor bomen en verharding Hooverplein

Leuven vernieuwde het Herbert Hooverplein in het centrum van de stad tot een gezellige en groene ontmoetingsruimte voor inwoners, studenten en toeristen. Het plein verbindt het stadspark met het Ladeuzeplein en de universiteitsbibliotheek van de KU Leuven. De bomenrij van het stadspark werd doorgetrokken over het Hooverplein. Het Treeparker-boombunkersysteem beschermt zowel de bomen als het plein.

Treeparker-boombunkersysteem
De boomgroeiplaatsen van Treeparker zijn over de volledige lengte van het Hooverplein geplaatst.

Davy Cordonnier, ploegbaas bij landschapsaannemer Krinkels: “Het plein is ongeveer 100 meter lang en is afgewerkt met klinkers en beton. Over de hele lengte hebben we boomgroeiplaatsen van Treeparker geplaatst. We hadden al ervaring met Treeparker in andere projecten en stelden de stad Leuven voor om dat systeem ook op het Hooverplein te gebruiken.”

Treeparker-boombunkersysteem
Zodra de ondergrond recht ligt, bouw je het Treeparker-systeem op door de onderdelen in elkaar te klikken.

Makkelijke plaatsing
Het Treeparker-systeem zorgt ervoor dat de wortels niet naar boven groeien en dat ze de verharding niet omhoogduwen. “Treeparker geleidt de wortels de grond in en geeft ze alle ruimte om te groeien”, vertelt Davy Cordonnier. “Zo groeien de bomen beter en sterven ze na tien tot vijftien jaar niet af door een tekort aan water en lucht. Het systeem is bovendien heel gemakkelijk te plaatsen. Zodra de ondergrond recht ligt, bouw je het op door de onderdelen in elkaar te klikken. Tijdens de aanleg is het ook minder zwaar en belastend dan andere systemen.”     

Tekst en beeld | Deschacht
Uitgelichte afbeelding: 
Het inventieve Treeparker-systeem beschermt zowel de bomen als de verharding op het vernieuwde Hooverplein in Leuven.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

GROND/WEG/WATERBOUW partners

LithobetonTracimat