Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Draagkracht in een emissievrije toekomst
Blijvend innoveren en vooroplopen maakt Vroom Funderingstechnieken tot een aantrekkelijke werkgever en zorgt voor gedreven en vakbekwame medewerkers.

Draagkracht in een emissievrije toekomst

Als expert in complexe funderingsvraagstukken streeft Vroom Funderingstechnieken altijd naar de meest technische, duurzame en economische oplossing voor diens opdrachtnemers. Het bedrijf heeft een naam hoog te houden en heeft voortdurend oog voor nieuwe ontwikkelingen. “Men wil ons niet meer horen, voelen en zien. De toekomst is dan ook gericht op kwaliteitsregistraties, materiële innovaties, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoorde, geluidsarme en trillingsvrije funderingstechnieken”, zegt directeur-eigenaar Peter Vroom.

Al decennialang hoort Vroom Funderingstechnieken tot de top in Nederland. “Dat willen we graag zo houden en daarom ligt onze focus heel sterk op het welzijn van onze medewerkers”, vervolgt Peter Vroom. “Dankzij unieke en niet zelden complexe funderingsprojecten bieden we onze medewerkers de uitdaging om zich continu te blijven ontwikkelen. We investeren veel in opleidingen en bieden volop car­rièrekansen, want daar is de markt uitdagend genoeg voor. En het mooie is dat onze mensen de charme van het vak ook goed weten over te brengen op anderen, want nieuwe collega’s worden regelmatig door onze eigen mensen aangedragen.”

Alternatieven voor elektrisch

Een andere focus is het werken aan een schoon milieu. Ambities ten aanzien van duurzaamheid en emissieloos werken heeft Vroom genoeg, maar Peter Vroom plaatst wel een kanttekening. “De koers is nog niet duidelijk uitgestippeld”, zegt hij. “Natuurlijk wordt er van overheidswege behoorlijk gestuurd naar elektrificatie van het materieel, maar dat is voor onze tak van sport niet realistisch, laat staan betaalbaar op grote schaal. Ik ben van mening dat er meer gestuurd moet worden op het beperken van de uitstoot en niet op de wijze waarop, zoals enkel op elektrisch. Op de langere termijn komen er ongetwijfeld andere alternatieven, waar waterstof er wellicht één van is. Als wij investeren in een nieuwe machine is dat voor de komende twintig tot dertig jaar. Zo ver kunnen we nu niet vooruitkijken. Ik geloof op de lange termijn eerder in hybride systemen met conventionele (schone) motoren die draaien op biobrandstoffen. Die zijn er al. De overheid zou verder moeten kijken dan alleen de focus op elektrisch, want dan is er met bestaande middelen veel meer te bereiken en sneller dan op de manier zoals het nu gaat.”

Emissieloos funderen, ook dat is geen probleem voor Vroom Funderingstechnieken.

Aan de top

Op de vraag waar Vroom Funderingstechnieken over tien jaar staat, antwoordt Peter Vroom resoluut: “Nog steeds aan de top. Om ons land ook in de toekomst leefbaar te houden, zal er toenemende aandacht zijn voor het ontwikkelen van duurzame en maatschappelijk verantwoorde technieken, zodat we de eventuele overlast van onze activiteiten zoveel mogelijk blijvend beperken. Blijvend innoveren en vooroplopen maakt ons bovendien een aantrekkelijke werkgever en zorgt voor gedreven en vakbekwame medewerkers waarmee we elke uitdaging zullen aangaan. Want wij zijn sterk in projecten waar we juist die toegevoegde waarde leveren, hetzij organisatorisch, hetzij met speciale technieken of in het meedenken in speciale funderingsvraagstukken, zoals het versterken van de kademuur in de haven van Antwerpen, vele distributiecentra en datacenters die uitdagend zijn in omvang en tijdsplanning. We worden dan ook veelal als partner gezien in plaats van onderaannemer.” 

Peter Vroom meldt tot slot dat Vroom Funderingstechnieken veel aandacht besteedt aan veilig werken. “Enerzijds vanuit onze intrinsieke motivatie, maar ook vanwege het feit dat we op projecten actief zijn waar een bepaald veiligheidsniveau wordt geëist. Zo zijn we nu bezig met het behalen van trede 4 op de Safety Culture Ladder. Een mooi streven voor volgend jaar.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details