Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Riolering & Ondergronds

Drainerende prefabbetonproducten

Door het veranderende klimaat krijgen we meer en meer periodes van droogte afgewisseld met hevige regenval. Momenteel wordt het opgevangen regenwater snel afgevoerd naar de kanalen en uiteindelijk naar de zee.

Naamloos-2 kopiëren
De voornaamste toepassingen van de grasbetontegels zijn parkeerzones, wandelpaden, verhardingen naast de rijweg en taludverstevigingen.

Tekst en beeld | Lithobeton

15 december 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Hierdoor wordt de grondwaterspiegel niet aangevuld. Om het grondwaterpeil terug goed te krijgen is er nood aan infrastructuur die het regenwater ter plaatse in de bodem laat infiltreren.

Lithobeton, Belgische producent van kwalitatieve riolerings- en afwateringsproducten, streeft er naar om standaardproducten te combineren met eigen ontworpen infiltrerende producten. Lithobeton werkt nauw samen met verschillende partners zoals bv. Aquafin. Door gebruik te maken van afgewerkte betonproducten met infiltratie-openingen of bestaande uit poreuze beton kan hemelwater in de bodem infiltreren. Zo wordt het grondwater terug aangevuld.

Grasbetontegels

Onze grasbetontegels 33x22x10 en 60x40x12 zijn comfortabel om op te stappen omdat er geen noppen zijn voorzien. De 33x22x10 of Ecolith is een lichte grasbetontegel met een sterkteklasse BC5 waardoor het geschikt is voor beperkt zwaar verkeer. 

De voornaamste toepassingen van de grasbetontegels zijn parkeerzones, wandelpaden, verhardingen naast de rijweg en taludverstevigingen. De drainageopeningen kunnen worden ingezaaid met grassen of worden opgevuld met porfier.

Lithobeton produceert ook waterdoorlatende poreuze, waterpasserende betonstraatstenen in verschillende kleuren en vormen.

Infiltrerende betonstraatstenen

Lithobeton produceert ook waterdoorlatende poreuze, waterpasserende betonstraatstenen in verschillende kleuren en vormen. De forum combineert waterdoorlatendheid met een sterk verband wat deze betonstraatsteen zeer geschikt maakt voor de rijweg en bochten.

Door gebruik te maken van infiltrerende betonstraatstenen is er bijna geen plasvorming op de rijweg, voetpaden en pleinen. Hierdoor wordt de verkeersveiligheid vergroot en krijgen de voetgangers en fietsers minder snel natte voeten.

Alle waterdoorlatende betonstraatstenen en grasbetontegels van Lithobeton voldoen aan het PTV 126 (technisch voorschrift) Drainerende rioleringsproducten Lithobeton heeft in zijn gamma van afwateringsproducten drainerende straatkolken en U-kanalen. De straatkolk type 1+ infiltratie is in eigen huis ontworpen, voldoet aan de mechanische sterkte vermeld in het PTV 105 en heeft 18 infiltratie-openingen in de wanden. De straatkolk wordt nu toegepast in de nieuwe ontwikkelde wegopbouw van Aquafin.

U-kanalen worden gebruikt om bestaande grachten te versterken of om het opgevangen hemelwater in de onderfundering te laten infiltreren. De prefab U-kanalen zijn 1,95 m of 1 m lang en kunnen worden voorzien van drainerende of kale openingen.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
0%