Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Drainerende prefabbetonproducten
De voornaamste toepassingen van de grasbetontegels zijn parkeerzones, wandelpaden, verhardingen naast de rijweg en taludverstevigingen.

Drainerende prefabbetonproducten

Hierdoor wordt de grondwaterspiegel niet aangevuld. Om het grondwaterpeil terug goed te krijgen is er nood aan infrastructuur die het regenwater ter plaatse in de bodem laat infiltreren.

Lithobeton, Belgische producent van kwalitatieve riolerings- en afwateringsproducten, streeft er naar om standaardproducten te combineren met eigen ontworpen infiltrerende producten. Lithobeton werkt nauw samen met verschillende partners zoals bv. Aquafin. Door gebruik te maken van afgewerkte betonproducten met infiltratie-openingen of bestaande uit poreuze beton kan hemelwater in de bodem infiltreren. Zo wordt het grondwater terug aangevuld.

Grasbetontegels

Onze grasbetontegels 33x22x10 en 60x40x12 zijn comfortabel om op te stappen omdat er geen noppen zijn voorzien. De 33x22x10 of Ecolith is een lichte grasbetontegel met een sterkteklasse BC5 waardoor het geschikt is voor beperkt zwaar verkeer. 

De voornaamste toepassingen van de grasbetontegels zijn parkeerzones, wandelpaden, verhardingen naast de rijweg en taludverstevigingen. De drainageopeningen kunnen worden ingezaaid met grassen of worden opgevuld met porfier.

Lithobeton produceert ook waterdoorlatende poreuze, waterpasserende betonstraatstenen in verschillende kleuren en vormen.

Infiltrerende betonstraatstenen

Lithobeton produceert ook waterdoorlatende poreuze, waterpasserende betonstraatstenen in verschillende kleuren en vormen. De forum combineert waterdoorlatendheid met een sterk verband wat deze betonstraatsteen zeer geschikt maakt voor de rijweg en bochten.

Door gebruik te maken van infiltrerende betonstraatstenen is er bijna geen plasvorming op de rijweg, voetpaden en pleinen. Hierdoor wordt de verkeersveiligheid vergroot en krijgen de voetgangers en fietsers minder snel natte voeten.

Alle waterdoorlatende betonstraatstenen en grasbetontegels van Lithobeton voldoen aan het PTV 126 (technisch voorschrift) Drainerende rioleringsproducten Lithobeton heeft in zijn gamma van afwateringsproducten drainerende straatkolken en U-kanalen. De straatkolk type 1+ infiltratie is in eigen huis ontworpen, voldoet aan de mechanische sterkte vermeld in het PTV 105 en heeft 18 infiltratie-openingen in de wanden. De straatkolk wordt nu toegepast in de nieuwe ontwikkelde wegopbouw van Aquafin.

U-kanalen worden gebruikt om bestaande grachten te versterken of om het opgevangen hemelwater in de onderfundering te laten infiltreren. De prefab U-kanalen zijn 1,95 m of 1 m lang en kunnen worden voorzien van drainerende of kale openingen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details