Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Drie grote werven van Wegen en Verkeer open voor publiek tijdens Open Wervendag

Drie grote werven van Wegen en Verkeer open voor publiek tijdens Open Wervendag

Op zondag 26 mei opent het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werfhekken van drie grote projecten. Rode draad is de bouw van drie bijzondere bruggen: de stedelijke Verapazbrug in Gent, het ecoduct aan het Hallerbos en een nieuwe snelwegbrug in Ranst.

Jong en oud worden door de werfzones gegidst en ontdekken hoe de projecten het verkeer veiliger en meer op maat van mens en natuur maken. Bezoekers die meer willen weten over het werken bij AWV, kunnen op de werven in gesprek gaan met rekruteerders.

“AWV is verantwoordelijk voor heel wat werven in Vlaanderen, maar de meest spectaculaire zijn vaak bruggen en tunnels, ook wel in onze termen ‘kunstwerken’ genoemd. Deze legislatuur lag de focus op het renoveren, moderniseren en vernieuwen van deze kunstwerken. Ik ben bijzonder fier dat we tijdens Open Wervendag enkele van deze mooie en uitdagende projecten aan het grote publiek kunnen tonen,” zegt de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Verapazbrug in Gent

De toekomstige Verapazbrug verbindt de Muidelaan over het Handelsdok met de Afrikalaan. Zo loopt de kleine stadsring (R40) via de Muidelaan naar Dampoort. De grote ring rond Gent (R4) wordt vlotter bereikbaar en de buurt wordt aangenamer om te leven en te werken. 

Tijdens Open Wervendag leren mensen meer over de uitdagingen om een brug over water te bouwen. Tijdens een korte rondleiding leren bezoekers meer over technieken en materialen en over hoe het project ruimte maakt voor wandelaars, fietsers en groen.

Snelwegbrug in Ranst

De vernieuwing van de brug van de Vaartstraat in Ranst (E313) draait op volle toeren. De middenpijler is net gebouwd en momenteel werkt de aannemer, Willemen Infra, aan de fundering van de landhoofden. De nieuwe brug verbindt ook twee natuurgebieden via een ecoduct, waardoor de snelweg niet langer een harde barrière is voor dieren in de buurt. 

Bezoekers krijgen zondag tekst en uitleg van het projectteam. Ook voor de allerkleinsten zijn er activiteiten en een legendarische lokale motorclub met clublokalen naast de brug, ontvangt bezoekers voor een drankje met uitzicht op de werf.

Ecoduct aan het Hallerbos

Met de bouw van een ecoduct over de ring rond Brussel (R0) bouwt AWV samen met het Departement Omgeving, het Agentschap voor Natuur en Bos en Stadsbaders Contractors een groene oversteek voor onder andere reeën, hazelwormen en vleermuizen uit het bekende Hallerbos, de plek waar elk jaar de blauwe boshyacinten bloeien. 

Bezoekers verkennen zondag het brugdek van 65 meter breed, met plaats voor dieren én fietsers, en krijgen een uitzicht vanop de trappentoren.

Lancering wervingscampagne ‘Jouwe nieuwe baan daar werken we aan’

Open Wervendag is ook meteen het officiële startschot van de nieuwe rekruteringscampagne van AWV. Tijdens de Open Wervendag kunnen geïnteresseerden jobzoekers in gesprek gaan met HR-experten.

Met de slagzin ‘Jouw nieuwe baan, daar werken we aan’ gaat het agentschap de komende maanden op zoek naar (technische) talenten van dataspecialisten tot districtsmanagers, verkeersleiders, projectingenieurs, werfleiders en allerlei ondersteunende profielen.

PRAKTISCH
Het bezoek aan de open werven is gratis, maar inschrijven is nodig:
Inschrijven Verapazbrug
Inschrijven snelwegbrug Ranst
Inschrijven ecoduct Halle

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details