Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
DS Plastics Watertight Solutions biedt waterdichte oplossing voor mens en milieu
DS Plastics Watertight Solutions zet zich in om water op duurzame wijze te beheersen, behandelen en af te voeren.

DS Plastics Watertight Solutions biedt waterdichte oplossing voor mens en milieu

Water is een kostbaar goed, essentieel voor al het leven op aarde. We vinden het zo vanzelfsprekend dat we het onuitputtelijk achten. Maar vergis je niet: als de natuurlijke balans uit evenwicht raakt, dreigt er zowel schaarste als overlast. De steeds extremere weersomstandigheden zijn daar een actueel voorbeeld van en zorgen voor pittige klimaatuitdagingen. Daarom zet DS Plastics Watertight Solutions zich in om water op duurzame wijze te beheersen, behandelen en af te voeren.

Bevolkingstoename, stijgend waterverbruik, extreme weersomstandigheden … zijn een wake-upcall.  We moeten dringend ons waterbeleid herzien. Slimmer en milieuvriendelijker omspringen met water om het te vrijwaren voor morgen. “DS Plastics Watertight Solutions biedt hiervoor een resem oplossingen die hun steentje bijdragen tot een beter milieu en een beter leven”, vertelt zaakvoerder Tom Henneman. Met regenwaterbeheersing, waterbehandeling, prefab riolering & maatwerkconstructies, kabel- & leidingdoorvoer, stookolie & opslagtanks en DS Construction tools & storage focust DS Plastics Watertight Solutions op zes pijlers. 

Regenwaterbeheersing

De sleutel tot waterbeheersing is het gecontroleerd vasthouden, bufferen en afvoeren van hemelwater. Tom Henneman: “Tanks vangen regenwater op voor nuttig hergebruik, terwijl infiltratievoorzieningen riolen ‘ontlasten’. Dat is broodnodig voor een betere infiltratie in de grond, zeker in verstedelijkte regio’s. DS Plastics Watertight solutions biedt een uitgebreid gamma aan voor het vasthouden, bufferen en gecontroleerd afvoeren van regenwater. Een regenput aanleggen of een oprit waterdoorlatend maken. De burger moet zich te realiseren dat men op die manier regelmatige wateroverlast aanpakt en waterschaarste helpt te voorkomen. Het is een zaak van en voor iedereen.”

Dankzij het groenblauwpeil kunnen we samen nagaan met welke maatregelen we de blauwe aspecten, gelinkt aan regenwaterbeheer, kunnen verbeteren. Tom Henneman: “Zowel particulieren, architecten, lokale besturen als bedrijven kunnen het groenblauwpeil gebruiken. Omdat er steeds ruimte is voor verbetering krijg je een aantal suggesties die het best geschikt zijn voor jouw specifieke situatie. DS Plastics Watertight solutions helpt je graag mee om uw regenwater maximaal op te slaan en te gebruiken in en rond je woning, het water te laten infiltreren in de bodem of zo weinig mogelijk te laten afvoeren naar de riool.”

Waterbehandeling, prefab riolering en maatwerk

Ook op het vlak van waterbehandeling en riolering heeft DS Plastics Watertight Solutions heel wat te bieden. Afvalwater verdient een passende aanpak om het milieu te sparen en jouw toekomst veilig te stellen. “Je kan op ons rekenen voor systemen zoals septische en pompputten, zuiveringsstations en vet-, olie- en benzineafscheiders. Wat prefab riolering & maatwerkconstructies betreft zijn materialen met een lange levensduur dé voorwaarde voor duurzame structuren. Met onze lasconstructies, inspectieputten en ophoogstukken in polyethyleen zit u gebeiteld: ze weerstaan moeiteloos de tand des tijds”, besluit Tom Henneman.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details