Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Riolering & Ondergronds

Duitse funderingsspecialist biedt grote verscheidenheid aan producten

_B190891_by.davidbirri kopiëren
Aannemer Ghelma AG Spezialtiefbau zet hiervoor een Bauer BG 45 boorstelling met 45 ton/m boorkast in.

Tekst | Kees Beijer

Beeld | Bauer Gruppe/David Birri

15 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Klanten over de hele wereld vertrouwen op de ongeëvenaarde kwaliteit en efficiëntie van Bauer als wereldmarktleider op het gebied van specialistische apparatuur voor de funderingsbranche.

Of het nu gaat om funderingskranen als hei- of boorstellingen, grondverdichtingsmachines, diepwandgrijpers en -frezen of booraccessoires, de internationale funderingsmarkt kent voor Bauer geen geheimen. Verder worden diepboor-, ankerboor- en boorputplatforms, diesel- of hydraulische heihamers, mix- en pompinstallaties en zelfs desanders geleverd. Om de leidende rol in de productie van ecologisch en economisch hoogwaardig materieel te onderstrepen, heeft Bauer het Energy-Efficient Power systeem (EEP) ontwikkeld, dat prestaties koppelt aan een zo laag mogelijk verbruik en geluidsniveau.

Omwille van de snelheid worden op een van de grootste projecten in Zwitserland tweehonderd avegaarpalen met behulp van de CFA-methode aangebracht.

Waartoe de producent vandaag de dag in staat is, wordt al snel duidelijk op een omvangrijke site in Zwitserland. In Dübendorf, een bloeiende voorstad van Zürich, wordt het Three Points-project gebouwd op een perceel van bijna 30 hectare. Het worden de hoogste woontorens in Zwitserland en geldt als een van de grootste bouwprojecten van het land. De drie appartementsgebouwen van maximaal 114 m staan ​​op boorpalen van 20 tot 30 m lang en met een diameter van 900 mm. Voor dit funderingswerk is gebruik gemaakt van een Bauer BG 45 boorstelling met 31 m lange avegaar.

SUCCESVOLLE PARTNER

Aannemer Ghelma AG Spezialtiefbau (GSTB) is een succesvolle partner van Bauer in de uitvoering van complexe en uitdagende bouwprojecten in gespecialiseerde funderingstechniek. Sinds juni 2018 is hun BG 45 met succes ingezet op meerdere werken in Zwitserland. Lotti, zoals de machine liefkozend heet, is een van de grootste boorstellingen in het Alpenland en beschikt over een van de langste boren die er ooit zijn gebruikt. De Bauer BG 45 maakte het mogelijk om de tweehonderd avegaarpalen probleemloos en volgens planning aan te brengen.

“We hebben besloten om de CFA-methode (Continous Flight Auger) te gebruiken omdat de capaciteit aanzienlijk hoger ligt dan bij Kelly-boorpalen met een stalen casing. Hierdoor kunnen maximaal twaalf palen per dag worden geplaatst. Hoewel we nog niet eerder met de nieuwe boor hadden gewerkt, verliep het proces op de site erg soepel. Onze operator kreeg training van Bauer voor alle boormethoden met behulp van de BG 45 en beheerste de apparatuur perfect”, vertelt Ghelma’s voorman Koni Wyss.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details