Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Duurzaamheid als rode draad in het volledige productgamma

Duurzaamheid als rode draad in het volledige productgamma

IKO road profileert zich al jaren succesvol als totaalleverancier van producten en oplossingen voor de aanleg en de renovatie van wegoppervlakken. Van autowegen tot en met fiets- en voetpaden. En steeds met duurzaamheid als een van de belangrijkste pijlers binnen het productgamma, zowel binnen IKO road als de overkoepelende IKO Group. “Een zo lang mogelijke levensduur, samen met de kwaliteit, zijn van cruciaal belang”, vertelt Patrick Jonckers, commercieel directeur bij IKO road.

Een compromisloze kwaliteit, een compleet assortiment, technische ondersteuning bij de voorbereiding en uitvoering van wegenbouwwerken en steeds innoveren … Het zit allemaal in het DNA van IKO road. En dat is met duurzaamheid niet anders. Patrick Jonckers: “Voor al onze producten is duurzaamheid een van de belangrijkste aandachtspunten. Een product waarin dat duurzaamheidsaspect uitdrukkelijk naar voren komt is asfaltwapening. IKO is al enkele jaren exclusief verdeler van Grid Glass (glasvezelwapening, red.) en Grid Carbo (carbonwapening, red.) van S&P Clever Reinforcement. Twee producten die de duurzaamheid in asfaltconstructies stevig verhogen.”

Met IKO Oecophalt Blue 0/6 ontwikkelde IKO road het eerste product dat een COPRO-certificaat voor koude asfaltklasse A in Vlaanderen mocht ontvangen.

 

IKO Oecophalt Blue 0/6

Ook koudasfalt, al meer dan twintig jaar een vaste waarde in het IKO road-assortiment, blinkt uit in duurzaamheid. Reactief koudasfalt heeft uitgehard quasi dezelfde eigenschappen als warm asfalt. Het grote voordeel is de langere levensduur en een zeer snelle uithardingstijd. Met IKO Oecophalt Blue 0/6 ontwikkelde IKO road overigens het eerste product dat een COPRO-certificaat voor koude asfaltklasse A in Vlaanderen mocht ontvangen. Patrick Jonckers: “En tot op heden zijn wij nog steeds de enige die deze certificatie heeft. Ons koudasfalt is een ecologisch product, zonder solventen of oplosmiddelen. IKO Oecophalt Blue 0/6 wordt geleverd in herkenbare blauwe luchtdichte zakken van 16 kg. Dit is een voordeel naar gewicht toe en we beperken ook de afvalberg.”

Innovatie in eigen huis

Niet alleen binnen IKO road, maar binnen de rest van de IKO Group (IKO enertherm, IKO protect, IKO pro,  IKO roofing en Aquaplan) speelt duurzaamheid een cruciale rol. IKO zet resoluut in op ecologische producten, duurzame bouwsystemen en een totaalaanbod van producten. Ontwikkelen en innoveren doet IKO grotendeels in eigen huis, met een eigen expertisecentrum in Antwerpen. Door middel van doorgedreven research en development wordt daar hard gewerkt aan de producten van morgen. “De grote meerderheid van onze producten is eigen ontwikkeling en productie, met een lange levensduur als één van de belangrijkste uitgangspunten. Die langere levensduur wordt steeds belangrijker. En dat geldt niet alleen voor onze producten, maar voor de hele sector”, besluit Patrick Jonckers.    


IKO

d’Herbouvillekaai 80,
2020 Antwerpen

T +32 3 248 30 00

www.ikoroad.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details