Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Duurzame innovaties zorgen voor stevige groei bij Denys
Boren van tunnels in gronden met diverse geologie, onder rivieren of wereldsteden is sinds jaar en dag een hoofdactiviteit bij Denys.

Duurzame innovaties zorgen voor stevige groei bij Denys

Op tien jaar tijd is Denys uitgegroeid tot een internationale groep met 1.800 medewerkers. Een van de belangrijkste redenen voor die groei is het innovatief karakter van het bedrijf. Innoveren doen ze namelijk als totaalbedrijf in meerdere disciplines: water, energie, mobiliteit, infrastructuur, restauratie, bouwkunde en andere gespecialiseerde technieken. Met de wereld als werkterrein. Want vandaag heeft de Denys Group een stevige voet aan de grond in Europa, Noord-Afrika, Sub Sahara Afrika en het Midden-Oosten. Een echte Belgische multinational, dus!

Een van de disciplines waar Denys hard op inzet is ‘Tunnelling Works’. Boren van tunnels in gronden met diverse geologie, onder rivieren of wereldsteden is sinds jaar en dag een hoofdactiviteit bij Denys. Door hun verregaande kennis rond ‘micro en midsize tunnelling’ (zowat de moeilijkste ondergrondse discipline) is Denys de geschikte partner voor grotere diameters.

Denys bouwde – in opdracht van Sowaer – een waterafvoersysteem, die loopt van de luchthaven in Luik – Bierset naar de Maas.

Waterafvoersystemen voor de Waalse Overheid

Dirk Derycke, afdelingshoofd Tunnelling binnen de Denys Group: “In eigen land hebben we zo een mooi project gerealiseerd voor Sowaer (Société Wallonne des Aéroports), de projectontwikkelaar die de zones rond de Waalse luchthavens beheert in opdracht van de Waalse Overheid. We hebben een waterafvoersysteem gebouwd, dat loopt van de luchthaven in Luik – Bierset naar de Maas. Die systemen worden meer en meer toegepast om plotse toename van regenwater in goede banen te leiden, om zo overstromingen te voorkomen. Af en toe combineren we dat met – al dan niet ondergrondse – waterstockage, zoals recent in Brussel. Daar bouwden we een tunnel met een diameter van 5,2 meter die dienst doet als een ondergronds stormwaterbekken.”

CO2-stockage onder de Noordzee

Sander Cambron, projectleider Denys Group: “We merken dat de klimaatsverandering een steeds grotere rol speelt in onze dagelijkse activiteiten. Naast de watergerelateerde projecten voor onze tunnelafdeling, is onze pijpleidingafdeling ook gestart met de aanleg van pijpleidingen voor CO2 in de haven van Rotterdam. Zo zullen we de komende jaren – in opdracht van Porthos: Port of Rotterdam CO2 Transport Hub and Offshore Storage – een serieuze bijdrage leveren aan het project om CO2 op te slaan onder de Noordzee.“    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details