Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Waterbouw

Duurzame keerwanden beschermen tegen het water

L200_NA03_201400191_NL–(12)

3 juni 2022 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

‘Heavy’ oplossingen voor waterkering

Water speelt ons regelmatig parten bij overstromingen of juist wegspoelen van land zoals aan de kust, met alle gevolgen van dien. Bosch Beton is als keerwandenproducent steeds vaker betrokken bij projecten waarbij een duurzame oplossing in de bescherming tegen het water nodig is.

Maximale waterkering

De inzet van prefab betonnen keerwanden als waterkering houdt het (overtollige) water tegen en voorkomt daarmee overstroming of wegspoeling. Een waterkering van keerwanden beschermt tegen een maximale waterhoogte die nodig is voor bijvoorbeeld een dam, sloten en geulen, zwemvijver of beschoeiing aan het water. Ook voor de grotere waterwerken zoals kademuren langs grachten en dijken zijn de hoge keerwanden een solide oplossing.

Duurzame oplossingen

Onder andere in Enschede werkte Bosch Beton mee aan het project Stadsbeek. Deze nieuwe beek moet eventuele wateroverlast in een tweetal wijken voorkomen. Hiervoor leverde de fabrikant 400 meter speciale keerwand uit één geheel, inclusief de vorm van de goot. In de zelfsluitende waterkering in Spakenburg zijn special keerwanden verwerkt. Deze bijzondere waterkering beschermt het historische centrum van Spakenburg tegen toekomstige overstromingen.

Bekijk meer over de waterprojecten van Bosch Beton https://www.boschbeton.nl/blog/keerwanden-in-en-om-het-water/

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details