Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Eén aanspreekpunt voor boven- en ondergronds landmeetwerk in België
Teccon maakt met het ‘indoor mobile mapping’-systeem 360°-beelden en 3D-puntenwolken van gebouwen en hun omgeving.

Eén aanspreekpunt voor boven- en ondergronds landmeetwerk in België

De 70 landmeters van Teccon en zusterbedrijf SPC voeren dagelijks meetwerk uit in heel België. Architecten, studiebureaus, aannemers, bedrijven, overheden en netbeheerders doen beroep op de twee landmeetbureaus om opmetingen uit te voeren en plannen aan te leveren. Ze maken hiervoor gebruik van de modernste meettechnieken waaronder drones, 3D-laserscanning en mobile mapping.

Lies Steel, sales engineer en vennoot: ”Bij Teccon combineren we landmeetkundige expertise met passie voor innovatie. Onze plannen, modellen en inventarissen vormen de basis voor studies, ontwerpen en beheer van bouw- en infrastructuurprojecten.”

3D-metingen voor studies, ontwerp en beheer

“Onze klanten kunnen beroep doen op een brede waaier van experten en meettechnieken. We gebruiken de nieuwste technologie om de efficiëntie, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van onze metingen te verbeteren. Zo investeerden we dit jaar onder meer in een ‘indoor mobile mapping’-systeem. Met dit rugzaksysteem maken we 360°-beelden en 3D-puntenwolken van gebouwen en hun omgeving. Denk maar aan kantoorgebouwen, metro’s, schepen, smalle straten, parken … Zo krijg je een soort van in- en outdoor Google Streetview waarop je nauwkeuriger kunt meten. Een heel handige tool voor studies, asset management, hulpdiensten … Deze data vormt het sluitstuk tussen onze mobile mapping data van wegenis en statische scanning van gebouwen en infrastructuur.”

3D-scans van riolering geven rioolbeheerders zicht op inspectieputten, aansluitingen, as-built en afwijkingen van het ontwerp, ….

3D-scan van riolering

“Daarnaast investeerden we in extra nieuwe 3D-laserscanners. Het inzicht in ondergrondse infrastructuur wint aan belang. Er werd een workflow opgezet om ook succesvol en vlot met 3D-laserscanning ondergronds te scannen. Met 3D-scans van riolering en pompstations geven we rioolbeheerders zicht op inspectieputten, aansluitingen, as-built en afwijkingen van het ontwerp …”

Digitale 3D-weergave van de bestaande toestand

“We leveren steeds meer 3D-informatie voor digitale weergaves van een bestaande toestand. Denk maar aan 3D-puntenwolken, 3D- en BIM-modellen, online viewers … Dit zorgt voor meer inzicht, een vlotte projectopvolging en een reductie van faalkosten.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details