Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Een efficiënte, esthetische en geluidswerende afdichting

Een efficiënte, esthetische en geluidswerende afdichting

Gedaan met onaangenaam lawaai van verouderde rijwegdeksels die klepperen en de bewoners doen opschrikken zodra een voertuig voorbijrijdt! De Belgische gieterij Fondatel-Lecomte, actief sinds de jaren 50, trekt resoluut de innovatiekaart met Silentas, een nieuwe geluidswerende dichting gemaakt van hogedichtheidpolyetheen en niet langer rubber. Een echte revolutie in de wereld van afdichtingen voor rijwegdeksels.

De door Fondatel-Lecomte (Groupe Bremhove) geproduceerde materialen in de wegenisgieterijsector voldoen aan de EN-124-norm, zijn gecertificeerd door Copro en zijn op menig Belgische wegen terug te vinden. 

Oplossing geluidsoverlast

Meestal zijn gietijzeren rijwegdeksels voorzien van rubberen afdichtingen, waarvan de meesten zwaluwstaartvormig zijn. Het was absoluut noodzakelijk om een oplossing te vinden voor de geluidsoverlast van verouderde rijwegdeksels, die initieel bij de installatie niet voorzien zijn van een geïntegreerde afdichting en waarvoor de komende jaren ook niet meteen een vervanging stond gepland. De technische diensten van verschillende gemeenten ontvingen hierover voortdurend klachten van bewoners.

HDPE Shore 80

Daarom innoveerde Fondatel-Lecomte met Silentas, een 2 mm dikke HDPE Shore 80 afdichting. HDPE is een polyethyleen thermoplast met een hoog molecuulgewicht en uitstekende slagvastheid en een uitstekende slijtvastheid. De Shore-schaal meet de hardheid van het gebruikte materiaal. In het geval van Silentas is de hardheidsindex 80 (met een maximum van 100). Silentas bevindt zich daarmee in een categorie van materialen die een aanzienlijk gewicht kunnen dragen, zonder het risico dat rubberen stukken loskomen. Ten slotte valt de afdichting dankzij het concept niet in de vrije opening van de buffer.

Innovatie

Bij Fondatel-Lecomte staat innovatie hoog op de prioriteitenlijst. De gieterij werkt continu aan het verbeteren van haar producten en dat bewijst ze opnieuw met de ontwikkeling van deze efficiënte, esthetische en geluidswerende afdichting. Met Silentas worden geluidsproblemen opgelost en kunnen bewoners opnieuw rustig leven en slapen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details