Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Een innovatief en compleet gamma modulaire goten
De goten hebben een ruim toepassingsgebied van voetgangersverkeer (verkeersklasse A15) tot (lucht)havens en containerterminals (verkeersklasse F900)

Een innovatief en compleet gamma modulaire goten

De Bonte Group doet zijn reputatie van pionier en innovator weer alle eer aan. Onder het merk DELTA-U/-T/-O ontwikkelde en lanceerde de specialist in betonoplossingen een innovatief en compleet gamma kwalitatieve goten, aangevuld met modulaire projectoplossingen. “De DELTA-U/-T/-O goten worden gekenmerkt door een slim ontwerp, een ruim toepassingsgebied en een sterke focus op veiligheid, duurzaamheid en levensduur”, vertelt Joeri Van Bockstal, commercieel manager infra bij De Bonte Group.

Het DELTA-U/-T/-O gamma staat voor een innovatief en compleet gamma goten, van het zelfdragend type I volgens EN-1433, waar bij het plaatsen geen extra zijdelinkse verstevigingen moeten aangebracht worden. Het DELTA-U gamma behoort tot zelfdragende afwateringsgoten, DELTA-T betreft de zelfdragende kabelgoten en het DELTA-O gamma behoort tot de zelfdragende verholen afwateringsgoten. Het standaardgamma wordt aangevuld met modulaire projectoplossingen. De goten hebben een ruim toepassingsgebied van voetgangersverkeer (verkeersklasse A15) tot (lucht)havens en containerterminals (verkeersklasse F900).

Joeri Van Bockstal: “We hebben gekozen voor een standaardgamma van DELTA-U goten met een inwendige breedte van 30 tot 60 cm. Maar er is ook een duidelijke vraag naar grotere goten en daarvoor ontwikkelden we een modulair gamma waarmee we op projectbasis goten met een breedte tot 250 cm en hoogte tot 200 cm kunnen produceren. Het grote voordeel van die modulaire mallen is dat we in een doorlooptijd van amper enkele weken goten op maat kunnen produceren en leveren. We produceren eveneens deksels voor elke mogelijke toepassing, geoptimaliseerd dankzij een veelzijdigheid aan gebruikte materialen: beton, gietijzer, staal, hout en kunststof. Onze goten zijn constant in productie. Hierdoor kunnen we het gamma steeds aan de beste prijs aanbieden. Voorraadhoeveelheden worden constant opgevolgd en dankzij een sterke distributie, via verdelers, zijn deze goten ook in Nederland en Noord-Frankrijk beschikbaar.”

Onder het merk DELTA-U/-T/-O ontwikkelde en lanceerde De Bonte Group een innovatief en compleet gamma kwalitatieve goten, aangevuld met modulaire projectoplossingen.

Veiligheid

Fietsveiligheid stond centraal bij het ontwerp van het DELTA-O gamma. De goten zijn dan ook probleemloos te dwarsen. Het is mogelijk om de sleufgaten te voorzien van een galva beschermingsprofiel en het is bovendien ook mogelijk om de randen te beschermen met stevig verankerde galva profielen. Alle goten kunnen veilig en vlot geplaatst worden via CE-gekeurde hijsvoorzieningen. Joeri Van Bockstal: “En maatwerk blijft nog steeds mogelijk. Zo produceerden en leverden we bijvoorbeeld verholen DELTA O-goten voor Brussels Airport waarbij  we extra voorzieningen troffen opdat de kabels de goten konden kruisen.” 

Slim en duurzaam ontwerp

De vorm van de DELTA-U/-T/-O goten is geoptimaliseerd om zo efficiënt mogelijk met het materiaal om te gaan. De elementen zijn slim ontworpen om beton uit te sparen, zonder impact op de duurzaamheid. Het DELTA-O gamma beschikt bovendien over een ingestorte dichting die ter plaatse geen kitwerk meer vereist, wat het plaatsingsgemak bevordert en de kans op schade aanzienlijk doet dalen. Joeri Van Bockstal: “Minder materiaal betekent ook minder transport en dus een kleinere ecologische voetafdruk. We zetten ook sterk in op duurzaamheid. Op een veeleisend terrein, bijvoorbeeld voor de stockage van grondstoffen, kunnen we de DELTA-O goten voorzien van galva sleufprofiel en galva omranding die mee wordt ingestort om de betonnen afwerking te beschermen. Onze goten worden ook allemaal gemaakt met zelfverdichtend beton, wat veel minder geluidsoverlast veroorzaakt en dus veel aangenamer is voor onze werknemers. Indien gewenst kan onze studiedienst ook een hydraulische berekening maken voor de klant. Studiewerk, ontwikkeling, innovatie … gebeurt allemaal in eigen huis. Net als de productie van de mallen en uiteraard van de goten zelf. Met het nieuwe DELTA-U/-T/-O gamma blinken we niet alleen uit in kwalitatieve goten, maar ook in snelheid. Iets wat onze klanten vandaag heel erg waarderen. In België treedt De Bonte Group zelf op als verdeler, voor Nederland doen we beroep op verdelers Drain Design Construct (DDC), Aquafix en Diederen Water Techniek Nederland (DWTN).”

Infiltratiegoot

Naast de DELTA-U/-T/-O goten voegt De Bonte Group ook infiltratiegoten toe aan het gamma. Deze goten laten regenwater in de grond infiltreren om zo de grondwaterstanden op peil te houden. “We werken met stukken drainerend beton verwerkt in de goten”, vertelt Joeri Van Bockstal. “Volledig drainerend is geen optie want de goten vragen een bepaalde sterkte, waardoor een wapeningsnet onontbeerlijk is. Deze infiltrerende goten, die we weldra ook in een standaardgamma aanbieden, worden steeds populairder gezien de huidige klimatologische uitdagingen. Dat we het DELTA-U/-T/-O gamma uitbreiden met waterdoorlatende goten past perfect binnen onze filosofie pushing concrete further. We willen de sector uitdagen en inspireren om het anders en beter te doen.”

Nieuw in het gamma: Infiltratiegoten om de huidige klimaatuitdagingen aan te gaan.

Kwalitatieve en duurzame betonoplossingen

De Bonte Group, opgericht in 1951 als familiebedrijf, specialiseert zich in kwalitatieve en duurzame betonoplossingen voor infrastructuurwerken en produceert dit op internationaal niveau. Ook geoptimaliseerde machines en mallen werden de laatste jaren aan het gamma toegevoegd. In België beschikt het bedrijf over vijf sites, waaronder de site in Floriffoux, waar de DELTA -U/-T/-O goten worden geproduceerd. Daarnaast zijn er ook productiefaciliteiten in het buitenland waaronder Thailand, Turkije, Polen, Italië en Frankrijk.

Door de flinke groei besloot het bedrijf zich enkele jaren geleden te organiseren als één sterke groep. Marketing- en communicatiemanager Veerle Tielemans vertelt waarom: “Binnen onze firma zijn er zoveel verschillende specialiteiten, en we willen onze klanten daar nog beter over informeren. We willen een innovatieve speler zijn die de betonsector inspireert en uitdaagt, die meedenkt met de klant en een ruim gamma functionele en duurzame betonoplossingen aanbiedt. Dit heeft geleid tot een eerste stap waarbij er heel hard gewerkt is aan de missie, visie, waarden en merk(en).”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details