Master Builders Solutions
02:26
20-11-2018

Een nieuwe dimensie in efficiëntie voor bouwprojecten

Hoe voorkomt u dat een goedkope oplossing voor een bouwproject in de waterzuiveringssector een bodemloze put wordt? Het antwoord is simpel: Door de juiste technologie en de juiste partner te kiezen. Master Builders Solutions helpt u hierbij. 

Iedereen weet dat bouwprojecten aanzienlijke risico’s met zich meebrengen. En die risico’s zijn al bij het begin van het project aanwezig. Tal van prominente projecten wereldwijd tonen aan dat onvoldoende oog voor detail of gebrek aan specifieke knowhow de bouwbudgetten of de planning helemaal overhoop kunnen gooien. Hoewel waterzuiveringsinstallaties en de bouw en het onderhoud ervan doorgaans op minder publieke aandacht kunnen rekenen, geldt dit natuurlijk ook voor deze projecten: adequate planning en uitvoering beperken de risico’s inzake budget en tijd die uiteindelijk aan het project worden besteed aanzienlijk.

Inefficiënte oplossingen en ongeschikte partners wegen zwaar door op het budget
Volgens een  studie van KPMG in 2015 overschrijdt minder dan een derde van alle bouwprojecten hun budget niet en blijft slechts 25 % op schema, waarbij in deze cijfers al een tolerantiemarge van 10 % zit. Vooral in de openbare sector wordt slechts één op tien projecten afgerond zonder aanpassingen van het budget of de planning. De meest voorkomende redenen voor vertragingen in de planning en het overschrijden van het budget zijn inefficiënte oplossingen en ongeschikte projectpartners.
In het beste geval leiden inefficiënte oplossingen voor waterzuiveringsinstallaties tot tijdrovende onderhoudswerken en zonder de juiste uitvoering is een tevredenstellend resultaat gewoon ondenkbaar. 

Master Builders Solutions
De experten van Master Building Solutions staan graag voor u klaar om u bij te staan bij uw project en nauwkeurig de specifieke vereisten te onderzoeken en zo de ideale aanpak voor u en uw project te bepalen.

Is ‘we hebben het altijd al zo gedaan’ de juiste aanpak?
Bij risicomanagement krijgen we regelmatig te maken met een wijdverspreid obstakel: de macht der gewoonte. Tal van projectmanagers vertrouwen op hun vorige ervaringen en gaan vernieuwing voornamelijk uit de weg. En dit ondanks het feit dat de waterzuiveringsindustrie dringend nood heeft aan nieuwe technologieën: het afvalwater dat we produceren wordt steeds geconcentreerder en agressiever, waardoor het beton in de tanks of verzamelbekkens sneller aangetast wordt. Hierdoor moeten dergelijke betonstructuren ofwel efficiënter beschermd of regelmatiger vervangen worden. Misschien is het hoog tijd dat we de innovatieve technologieën de kans geven om hun kunnen te tonen?

De zaken anders durven aanpakken,  kan risico’s met zich meebrengen
In het VK, België, Nederland en China hebben de operators van waterzuiveringsinstallaties, net als in tal van andere landen, voor innovatie gekozen en overal weerklinken positieve ervaringen. De experten van Master Building Solutions hielden het welzijn van de klant in het achterhoofd en ontwikkelden een nieuwe technologie. “Bij waterzuiveringsinstallaties komt ononderbroken werking op de eerste plaats. Indien er onderhoudswerken nodig zijn, dienen deze als een geplande operatie te gebeuren, niet als een interventie bij een noodgeval. Bijkomende hoofdvereisten zijn korte onderbrekingen en betrouwbare, duurzame bescherming’, zegt Elisabeth Casas Bolivar, Global Project Manager MasterSeal 7000 CR. 

Rekening houden met alle vereisten
MasterSeal 7000 CR legt zowel de nadruk op het bestand zijn tegen uitzonderlijke chemische en mechanische impact van waterzuiveringsinstallaties, efficiënte scheuroverbruggende eigenschappen en vermindert zo het risico op onverwachte onderbrekingen en vergroot de onderhoudscycli aanzienlijk. Het gebruiksgemak, de ongevoeligheid voor vocht en de snelle uitharding, zelfs bij lage temperaturen, versnellen het aanbrengen en beperken de onderbrekingen tot een minimum. Het beschermende effect van MasterSeal 7000 CR op lange termijn werd ook bevestigd door een onafhankelijk onderzoek dat uitgevoerd werd door het Fraunhofer Institute for Environmental, Safety and Energy Technology.

Master Builders Solutions
MasterSeal 7000 CR legt zowel de nadruk op het bestand zijn tegen uitzonderlijke de chemische en mechanische impact van waterzuiveringsinstallaties, efficiënte scheuroverbruggende eigenschappen en vermindert zo het risico op onverwachte onderbrekingen en vergroot de onderhoudscycli aanzienlijk.

Assistentie van een toegewijd team van experten
De experten van Master Builders Solutions hebben de complexe omstandigheden van waterzuiveringsinstallaties nauwkeurig onderzocht: hoewel de projecten in veel opzichten gelijkaardig zijn, heeft elk project toch zijn eigen specifieke vereisten. Onze experten staan graag voor u klaar om u bij te staan bij uw project en nauwkeurig de specifieke vereisten te onderzoeken en zo de ideale aanpak voor u en uw project te bepalen. En dit is niet enkel van toepassing voor waterzuiveringsinstallaties, maar bijvoorbeeld ook voor secundaire insluitingsdammen, waterdicht maken van daken, betonherstellingen, het aangieten van grote installaties of het kiezen en aanbrengen van de juiste vloeroplossing die geschikt is voor alle toepassingen.      

Tekst en beeld | BASF

GROND/WEG/WATERBOUW partners

Tramlijn 9Integraalbrug R6