Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Een uitdagende werkomgeving voor ervaren projectleiders

Een uitdagende werkomgeving voor ervaren projectleiders

De war for talent is een oorlog die al jaren woedt in de bouwsector. Daarom kiest Renotec voor een uitgebreide employer branding-strategie. Want ook de renovatie- en restauratiespecialist uit Geel is continu op zoek naar zowel jonge als ervaren krachten. “Zo zijn we in alle afdelingen, maar zeker in de sterk groeiende divisie Leidingtechnieken, steeds op zoek naar ervaren projectleiders”, vertelt communicatie- en marketingverantwoordelijke Thais Lauwers. Grond, Weg, Waterbouw schoof met drie projectleiders leidingtechnieken aan tafel om te polsen naar de troeven van Renotec.

If not now! When? De slogan pronkt groot aan de voorgevel van het Renotec-hoofdkantoor in Geel en vormt de rode draad doorheen de employer branding-campagne. Thais Lauwers: “Je kan twijfelen, maar als je het nu niet doet, wanneer dan wel? Wie in de renovatiesector wil werken, kan eigenlijk niet meer naast Renotec kijken als één van de belangrijkste spelers op de markt. De komende jaren zijn we van plan om te blijven groeien en dat geeft werknemers de kans om mee te groeien, ze hangen als het ware hun carrièrekarretje aan onze groeiwagon.

Locomotief

Zo kan je jouw kar bijvoorbeeld aan de divisie leidingtechnieken hangen. Thais Lauwers: “En die divisie stoomt vooruit als een locomotief. Binnen alle afdelingen van Renotec krijgen werknemers de nodige kansen om te groeien en divisie E (leidingtechnieken, red.) is daar de exponent van. Het zijn vooral de ervaren projectleiders die we nodig hebben. De mensen met de juiste bagage, die zelf nog niet beseffen dat ze eigenlijk bij Renotec willen werken.”

Grond, Weg, Waterbouw legde zijn oor te luisteren bij drie verschillende profielen van projectleiders binnen de divisie leidingtechnieken. Elly Van Der Schraelen kwam in 2008 in de bouwsector terecht bij een bedrijf voor gestuurde boringen en werkt sinds drie jaar als projectleider leidingtechnieken bij Renotec. De pas afgestudeerde ingenieur Brent Van Uytsel werd na een stage in 2018 en een periode als jobstudent in september 2019 aangenomen en Danny Roelants noemt zichzelf de vreemde eend in de bijt. “Ik werkte 25 jaar lang in de sector van vloerwerken. Ik kreeg de kans om bij Renotec aan de slag te gaan en werk hier nu al 2,5 jaar als projectleider verantwoordelijk voor enkele raamcontracten.”

If not now! When? De slogan pronkt groot aan de voorgevel van het Renotec-hoofdkantoor in Geel en vormt de rode draad doorheen de employer branding-campagne.

 

Innovatie

Een constante binnen de divisie leidingtechnieken is zonder twijfel het zoeken naar nieuwe technieken. Innovatie loopt als een rode draad door de afdeling, en bij uitbreiding door heel Renotec. “Dat maakt het hele renovatiegebeuren en deze job zo gevarieerd”, vertelt Elly. “Je leert nieuwe technieken of moet op zoek gaan naar combinaties van bestaande en nieuwe technieken en dit gebeurt dan meestal nog on site. Dit is ook het voorbeeld van een divisie waarbij je dagelijks bijleert tijdens uitvoering . Op de schoolbanken komt dit weinig aan bod.”

Brent bevestigt: “Aan de universiteit of hogeschool leer je de basis, maar op technisch vlak heb ik hier in enkele maanden al veel bijgeleerd. Je start hier met een opleiding van zes weken, waarvan twee weken op de werf. Daar steek je enorm veel op. En je wordt niet aan jouw lot overgelaten. Integendeel, als APL (assistent projectleider, red.) word je meteen betrokken bij het verhaal.” Innovatie staat hoog op agenda bij Renotec.       

Zo is er bijvoorbeeld een innovatiebudget voorzien. Wie een goed idee heeft krijgt zo de ruimte en middelen om met dat idee effectief aan de slag te gaan.”

Collegialiteit

De renovatietechnieken van riool- en waterleidingstelsels die Renotec machtig is, zijn niet op één hand te tellen. En binnen de divisie leidingtechnieken heeft iedereen wel zijn stokpaardje. Danny: “Je komt met verschillende technieken in aanraking, maar de meeste collega’s hebben wel hun specialisatie. Mijn specialisaties zijn huisaansluitingen, riooldeksels vervangen en interventies in open sleuven. En wanneer het over pipe-bursting gaat, moet je bij Elly zijn. Andere collega’s waarborgen de kwaliteit van bijvoorbeeld relining, gewapend spuitbeton of renovatie door GVP (Glasvezel Versterkt Polyester) schaaldelen.” Wat dat betreft teert de divisie leidingtechnieken op veel collegialiteit. Elly: “De sfeer is heel goed en dat is belangrijk want je hebt elkaar geregeld nodig. We kunnen altijd bij elkaar terecht voor vragen of info.” Het is duidelijk, dit team hangt sterk aan elkaar en alle drie noemen ze de teamsfeer één van de belangrijkste redenen waarom ze zo graag bij Renotec werken.

Doorgroeimogelijkheden

Dat er nood is aan meer collega’s, dat voelen ook Elly, Brent en Danny. “Op alle niveaus, van arbeiders tot projectleiders. De laatste jaren is deze divisie sterk gegroeid. De hoeveelheid werk groeit mee, maar ervaren projectleiders blijven achterwege”, vertelt Elly, die wordt bijgetreden door Danny. “Ervaren projectleiders zijn zeker welkom en ze hebben eigenlijk geen reden om te twijfelen. Je komt hier terecht in een gezonde firma waar je de kans krijgt om alles te bereiken, om aan mooie projecten mee te werken én om jonge mensen te helpen met jouw kennis.” En dat kan Brent beamen: “Renotec is een groeiend bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden en dat ervaar ik als een grote meerwaarde. En niet onbelangrijk: je komt hier terecht in een warm nest. Dat merk je ook tijdens de teambuilding of tijdens de happy hours, die elke maand door één van de divisies georganiseerd worden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details