Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Efficiënt werken en tijd winnen met de juiste meetapparatuur
Voor de realisatie van een appartementsblok op een complex hoekperceel was Lanneer & Zonen op zoek naar het juiste materiaal voor een zo efficiënt mogelijke inplanting van het gebouw.

Efficiënt werken en tijd winnen met de juiste meetapparatuur

Voor de realisatie van een appartementsblok op een complex hoekperceel was Lanneer & Zonen op zoek naar het juiste materiaal voor een zo efficiënt mogelijke inplanting van het gebouw. De ruwbouwaannemer uit Herne vond bij specialist in meetapparatuur Topcon een ideale oplossing: de LN-150 Lay-out Navigator. “Gezien de complexiteit van de werf was al snel duidelijk dat dit toestel Lanneer & Zonen veel tijd en dus ook geld zou besparen”, vertelt Arnaud De Cnijf, accountmanager Positioning Solutions bij Topcon.

Het hoekperceel bezorgde de ervaren ruwbouwaannemer Lanneer & Zonen een mooie uitdaging. “Omwille van een hoogteverschil tussen de twee straten van het hoekperceel bevonden de bouwlijnen zich in allerhande hoeken en kanten, met vloerplaten in verschillende niveaus”, aldus Beau Lanneer van Lanneer & Zonen. “Doorgaans doen we een beroep op een landmeter om de assen te laten uitzetten voor een project, maar dat zou in dit geval zeer kostelijk geweest zijn aangezien de landmeter te vaak zou moeten passeren. Omdat we al werken met bouwlasers van Topcon, hebben we daar ons oor te luisteren gelegd. Samen bekeken we het project en al snel werd gesproken over de LN-150. Amper een week later volgde een demo op de werf. De bestaande toestand werd ingemeten en samengevoegd met de uitvoeringsplannen. Na enkele werken huren en het toestel leren kennen hebben we niet getwijfeld om over te gaan tot aankoop.”

LN-150

De LN-150 Layout Navigator benut meer dan 80 jaar innovatie in optische technologie en is ontworpen voor de specifieke plaatsbepalingsbehoeften van aannemers voor binnen en buiten. Een glazen prisma op een lichtgewicht stok werkt samen met een dun tablet met touchscreen of een stevige controller zodat u zich kunt focussen op de volgende stap. Geoptimaliseerd voor gebruik met MAGNET Field, cloud en office software bevat de LN-150 naadloze geïntegreerde workflows met populaire designsoftware. Arnaud De Cnijf: “Ik heb zelf ervaring als landmeter en weet dus hoe belangrijk een duidelijke en juiste maatvoering is voor de ruwbouwaannemer om te starten. Gezien de hoge compatibiliteit van de LN-150 en de AutoCAD-kennis van Beau kunnen de digitale plannen makkelijk geïntegreerd worden in de software. Een extra lijn of punt toevoegen is dan ook kinderspel.”

“Bij meer standaardprojecten kan een landmeter een aantal assen uitzetten en dan is het voor mij duidelijk”, gaat Beau Lanneer verder. “Maar in dit project spreken we over meer dan 30 mogelijke assen, een kluwen van lijnen dus. Met de software en de LN-150 was het voor mij eenvoudig om per vloerplaat apart te werken en daarvan de exacte hoeklijnen en punten uit te zetten, zonder fouten te maken.” 

MAGNET Field

De MAGNET Field software kan gebruikt worden voor geavanceerde toepassingen zoals het instellen van controle op locatie. Arnaud De Cnijf: “De software draait op het makkelijk hanteerbare en eenvoudige veldboek. Op dat veldboek draait na aankoop ook de applicatie teamviewer. Zodra de firma het veldboek aanzet, komen ze bij ons online. Zo kunnen we zeer snel schakelen bij een eventueel probleem. De klant kan ons bellen en wij kunnen via teamviewer meteen het veldboek overnemen. Zeker in de beginfase komen zulke korte interventies voor, maar het tijdverlies wordt wel tot een absoluut minimum beperkt.”

Die service ervaart ook Lanneer & Zonen als een grote meerwaarde. Beau Lanneer: “Zeker in het begin is het heel handig om te weten dat je voor kleine vragen snel geholpen wordt. Al bleek dit voor ons niet nodig. Na de demo ging ik zelf verder aan de slag en eigenlijk wees de verdere werking zich automatisch uit. Topcon presenteert de LN-150 als een zeer toegankelijk en gebruiksvriendelijk toestel en dat is het ook.”

Optimaal inzetten

Lanneer & Zonen is van plan de LN-150 zo breed mogelijk in te zetten op werf. “We hebben in dit project gemerkt hoeveel tijd we hebben gewonnen, maar een dergelijke investering wordt pas rendabel als we het toestel heel frequent gebruiken. Ook voor de meer standaardprojecten zullen we daarom de LN-150 gebruiken. Op die manier houden we het meten ook volledig in eigen hand en kunnen we nog sneller schakelen en aanpassen. Ook wat de specifieke werken betreft zetten we het toestel optimaal in. Van de grondwerken, inclusief riolering, tot het uitzetten van de vloerplaten en de muren.”

“Het optimaal inzetten van onze toestellen juichen we uiteraard toe”, pikt Arnaud De Cnijf in. “Dat is het bewijs dat de klant zelf het potentieel van de apparatuur ziet. De LN-150 kan op iedere werf gebruikt worden en niet onbelangrijk: één persoon kan het toestel bedienen. De toepassingen zijn zeer ruim en bij Lanneer & Zonen hebben ze dat duidelijk heel goed door.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details