Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
EJ ontving voor de tweede maal de gouden medaille van EcoVadis
EJ is wereldleider in de ontwikkeling en productie van controleluiken in nodulair gietijzer.

EJ ontving voor de tweede maal de gouden medaille van EcoVadis

EJ is wereldleider in de ontwikkeling en productie van controleluiken in nodulair gietijzer. De multinational – met Benelux-kantoor in Anderlecht – biedt een uitgebreid assortiment aan voor infrastructuur-toepassingen in wegenis, haven -en luchthavens, tunnels, rail … alsook voor telecom en netbeheerders van elektriciteit en gas, inclusief de productie van gietijzeren en stalen toegangsluiken voor riolering en telecom-netwerken.

In het kader van een referentieproject in een havengebied, heeft EJ voor de behandeling van het regenwater, het Aquario gamma voor­gesteld. Zo werden de Aquario-straatkolken in de 40-tonuitvoering recent uitgebreid met een gamma in 60 ton. Deze worden onder andere ingezet voor opslag- en overslag- en logistieke activiteiten in havengebied. Een voorbeeld hiervan is Cosco Shipping, die haar containerterminal in Zeebrugge sterk heeft uitgebreid. Voor deze omvangrijke opdracht heeft BAM samen met Verhelst Aannemingen de fundering, de onderlaag, de rioleringswerken en het asfalt aangebracht.

De Aquario-straatkolken van 60 ton worden onder andere geinstalleerd in havengebied.

Straatkolken met hoge weerstandsklasse

Het aan- en afrijden van containerliften veroorzaakt namelijk veel manoeuvres op de kade en opslagplaatsen en vereist dus een hoge weerstand van de straatkolken. Om het rioleringsproject in Zeebrugge op een adequate manier te kunnen realiseren, was er dus nood aan een aanzienlijke hoeveelheid straatkolken met hoge weerstandsklasse. In samenwerking met Verhelst Aannemingen werd voor deze onderneming de beste oplossing aangeboden. Vooral de veelzijdigheid, expertise, innovatie en ervaring van EJ op het terrein wereldwijd werd sterk gewaardeerd. 

Michel Vermeire, accountmanager, citeert: “EJ is in België ook helemaal klaar voor de ‘green public procurement’, duurzaam aanbesteden waarbij het milieuaspect een prominentere rol zal spelen. EJ heeft zich steeds ingezet voor het maximaliseren van de MVO-prestaties (maatschappelijk verantwoord ondernemen) zowel voor het milieu, de mensenrechten, de bedrijfsethiek en het verantwoord aankopen. In deze context is EJ voor het tweede opeenvolgende jaar bekroond met een gouden medaille van Ecovadis. Hiermee behoren wij tot de top van 5 % best scorende bedrijven ter wereld binnen 75.000 beoordeelde bedrijven in 155 landen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details