Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Externe kelderdichting beschermt ondergrondse bouwdelen
Externe kelderdichting wordt toegepast voor de bescherming van ondergrondse bouwdelen tegen indringing van grondwater, carbonatatie en aantasting door chloriden.

Externe kelderdichting beschermt ondergrondse bouwdelen

Zo heeft het bedrijf uit Tielt zich recent gespecialiseerd in externe kelderdichting. “Het beschermen van de ondergrondse bouwdelen is cruciaal voor de bescherming van het hele gebouw”, aldus Kris Serry, zaakvoerder van Contreat.

Betoncosmetica, waterdichting, injectiewerken, tankbekleding, glazuren en antigraffiti … Het gamma aan betonoplossingen dat Contreat aanbiedt is bijzonder breed. Kris Serry: “We hebben heel veel ervaring in het bieden van een brede waaier aan betonoplossingen. Zowel grote bedrijven en organisaties als kleinere spelers doen een beroep op onze diensten. We profileren ons als een jong, dynamisch bedrijf dat opereert in België, Frankrijk en Nederland.”

Vochtige kelder

Sinds kort focust Contreat ook op externe kelderdichting. Binnendringend grondwater en een lek in de buurt van de kelder kunnen voor vervelende problemen zorgen. Een vochtige kelder is niet alleen schadelijk voor de spullen die er opgeborgen staan, maar ook voor uw gezondheid. Bovendien kan een vochtige kelder nefast zijn voor de volledige structuur van de woning. Externe kelderdichting wordt daarom toegepast voor de bescherming van ondergrondse bouwdelen tegen indringing van grondwater, carbonatatie en aantasting door chloriden.

“Het beschermen van de ondergrondse bouwdelen is cruciaal voor de bescherming van het hele gebouw.”

Kris Serry: “De bescherming gebeurt door middel van plaatsing van een flexibel membraan. Dit kan zowel naadloos gespoten worden als volgelijmd in banen, puur afhankelijk van de omstandigheden van de opdracht en de locatie. Er kan bovendien ook geopteerd worden om extra isolatie, noppenfolie en/of geotextiel te plaatsen. Daarnaast voorzien wij ook afdichtingen in aansluiting van bouwdelen die zich onder het maaiveld bevinden. Dit hele proces betekent een fundamentele bijdrage aan de bescherming van het hele gebouw. Uiteraard wordt deze techniek uitgevoerd door gekwalificeerd personeel en met genormeerde producten.”

Breed gamma

Bescherming is de corebusiness van Contreat. Naast externe kelderdichting behoren ook het spuiten van waterdichte rokken, het impregneren van beton, het toepassen van MMA-membranen, het plaatsen van tankbekleding en het beschermen van waterzuiveringsinstallaties. Zo was Contreat bijvoorbeeld al betrokken bij een aantal grote projecten voor waterzuiveringsinstallaties in Frankrijk, België en Nederland. “Zo kunnen we maar liefst tot 12.000 m² beton waterdicht maken en beschermen in amper zes weken”, besluit Kris Serry.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details