Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Familiebedrijf uit Oudsbergen in handen van volgende generatie

Familiebedrijf uit Oudsbergen in handen van volgende generatie

Het familiebedrijf verkopen of de kinderen overtuigen om de zaak over te nemen. Dat waren de twee opties die Johan Nelis, zus Nicole en broer William, alle drie aan het roer van Nelis Wegenbouw in Oudsbergen, hadden. Het had heel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk besloten de kinderen om de stap te zetten. Tot grote tevredenheid van Nicole, Johan en William. Johan en Nicole blijven nog geruime tijd actief maar zullen geleidelijk aan hun operationele taken overdragen aan de jongere generatie. William blijft actief in het bedrijf, maar besloot om geen aandeelhouder meer te zijn. 

Toen Nicole, Johan en William Nelis besloten om de fakkel door te geven, richtten ze zicht tot Yzelle en Ben Loos (kinderen van Nicole), Anton Nelis (zoon van Johan) en Glenn (zoon van William). “In 1994 namen wij Nelis Molemans over van onze ouders en werd de naam Nelis Wegenbouw een feit”, doet Johan Nelis het verhaal. “Wij zijn met dit bedrijf opgegroeid en hebben dan ook nooit getwijfeld om de werkzaamheden verder te zetten.”

Nelis Wegenbouw

Het bedrijf mikt op niches waar het als middelgroot bedrijf sterk kan staan, zowel bij steden en gemeenten als in onderaanneming.


Financiële plaatje
Twijfelen deden Yzelle, Ben, Anton en Glenn – alle vier schommelend rond de leeftijd van 30 jaar – wel. “Omwille van het financiële”, klinkt het in koor. Maar door de ondersteunende begeleiding van Hein Daerden vielen alle puzzelstukken op zijn plaats. “Hein komt hier al ongeveer tien jaar om ons financieel te begeleiden”, aldus Johan Nelis. “Hij kent het bedrijf door en door.”

Hein zelf is blij dat het bedrijf binnen de familie blijft. “Ik ken het bedrijf en ik ken de sector. Cijfermatig is Nelis Wegenbouw een voorbeeld voor veel andere bedrijven”, klinkt het. “Het is zeker niet onlogisch dat de kinderen zich te jong voelden om deze stap te zetten en dat ze een duwtje in de rug konden gebruiken. De situatie die we nu gecreëerd hebben, is ideaal. Nicole en Johan gaan nu samen met de kinderen een overbruggingsperiode aan waarin de taken langzamerhand kunnen worden overgeheveld.” 

Nelis Wegenbouw

Nelis Wegenbouw kan verzakte en/of losliggende betonlaten oppersen en zo herstellen.


Volgende stap in succesverhaal
De jongere generatie draait al meerdere jaren mee in het bedrijf, hebben veel ervaring en vullen elkaar prima aan. Anton Nelis en Ben Loos als projectleiders, Yzelle Loos als administratief verantwoordelijke en Glenn Nelis voor het technische aspect. Johan en Nicole Nelis blijven zeker nog geruime tijd actief, maar zullen geleidelijk aan hun operationele taken overdragen aan de ambitieuze jongere generatie. Tegelijk kan de oudere generatie strategisch naar nieuwe klanten en activiteiten kijken. Door de sterk groeiende activiteiten werd hier minder aandacht aan geschonken.

Nelis Wegenbouw

Zowel voor de aanleg van nieuwe buitenverhardingen als voor het onderhoud en herstellen van bestaande binnen- en buitenverhardingen profileert het bedrijf uit Oudsbergen zich als specialist.

Zo zal Johan Nelis zich meer bezighouden met het uitbouwen van nieuwe activiteiten zoals het herstellen van binnenvloeren. Een ideale activiteit voor Nelis Wegenbouw, waarin uitzonderlijke kwaliteit in afwerking en klantentevredenheid cruciaal zijn. De jongere generatie heeft nu als eerste taak de bestaande activiteiten geleidelijk aan onder hun hoede te nemen en verder uit te bouwen. “Maar het is duidelijk dat zij nu al een nieuwe impuls geven richting nieuwe ideeën en andere invalshoeken”, klinkt het.

Nelis Wegenbouw

Het bedrijf beschikt eveneens over een uitgebreid machinepark.

Kwaliteit boven kwantiteit
Met deze opvolging zit Nelis Wegenbouw gebeiteld voor de toekomst en die toekomst is best ambitieus. “Kwaliteit en een correcte service zijn voor ons de basis”, vertelt Johan Nelis. “Daarin ligt onze sterkte, samen met de speciale technieken die we aanbieden. Zo zijn we in Limburg het enige bedrijf dat verzakte en/of losliggende betonplaten opperst. Een hersteltechniek die de opdrachtgever veel geld kan besparen. Verder zetten we sinds kort dus ook sterk in op herstellingen van betonnen binnenvloeren. Allemaal niches waar we als middelgroot bedrijf sterk kunnen staan. Zowel bij steden en gemeenten als in onderaanneming. In die richting willen we groeien als bedrijf. Het vinden van de juiste vakmannen is cruciaal in dat verhaal en allesbehalve evident. Dit zal ook voor onze kinderen in de toekomst de grootste uitdaging zijn.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details