Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
FEBELCEM Covid-19 update

FEBELCEM Covid-19 update

Tijdens deze gezondheidscrisis die we allemaal doormaken, als gevolg van de pandemie van het coronavirus (Covid-19), worden alle sectoren op meerdere niveaus getroffen. Ook de cementsector is hiervan niet gespaard gebleven.

De cementindustrie is door het ministerieel besluit van 3 april 2020 erkend als een “cruciale sector voor essentiële diensten”, vooral dankzij de essentiële rol die onze industrie speelt in het beheer van het restafval. Ondanks deze erkenning moest een van onze leden de beslissing nemen om zijn ovens te sluiten.

Er dient evenwel op gewezen te worden dat 50 % van de Belgische cementovens nog steeds in werking zijn, en dit onder voorwaarden die de gezondheid en de veiligheid van de werknemers en de door de federale regering genomen sociale afstandsmaatregelen garanderen.

De ovens die nog steeds actief zijn, spelen een belangrijke rol bij de valorisatie van alternatieve brandstoffen. Het is dan ook van cruciaal belang dat zij in bedrijf worden gehouden en hun taken vervullen, evenals het vermalen van klinker en leveringen.

Daarom, en om ervoor te zorgen dat de hele productieketen zo lang mogelijk kan worden voortgezet, is het essentieel dat alles in het werk wordt gesteld zodat de activiteiten van de bouwsector op het maximumniveau worden gehandhaafd en de bouwplaatsen opnieuw kunnen worden opgestart, met inachtneming van de gezondheids- en veiligheidsvoorwaarden voor de werknemers.

Het is nuttig erop te wijzen dat de leden van FEBELCEM behoren tot internationale groepen die profiteren van de uitwisseling van ‘best practices’ uit andere landen en dat we indien nodig ondersteuning kunnen bieden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details