Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
FEBESTRAL geeft sectoroverzicht in nieuwe publicatie

FEBESTRAL geeft sectoroverzicht in nieuwe publicatie

De bestratingssector evolueert sterk. De lat ligt steeds hoger, zowel op het vlak van kwaliteit, duurzaamheid als esthetiek. Bestratingsmaterialen in prefabbeton zijn niet meer weg te denken uit deze markt. Een succes dat voortvloeit uit de voordelen van beton: de flexibiliteit bij de plaatsing, de veelzijdigheid in vormgeving, formaten en samenstelling, maar ook karakteristieken zoals kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit. 

FEBESTRAL toont de brede waaier aan prefabbetonoplossingen in de overzichtelijke brochure ‘BETON: veelzijdigheid troef’. Zo krijgt u als lezer een helder zicht op de verschillende materialen. Daarnaast leert u voor welke oplossingen deze materialen geschikt zijn en waar u zoal moet op letten.

De meest courante materialen in de bestratingssector zijn uiteraard de betonstraatstenen en -tegels. Deze producten bestaan in alle kleuren en formaten. Hun ontwerp lijkt eenvoudig, maar is goed doordacht, bijvoorbeeld in functie van de verkeersbelasting. De brochure geeft een greep uit het aanbod weer en illustreert met enkele inspirerende realisaties hoe een schijnbaar courante steen tot een bijzonder en uniek project kan leiden.

Fietspadsteen
Minder bekend (want minder courant), maar ook prominent aanwezig in de publicatie, is de fietspadsteen. Die werd ontwikkeld door de leden van FEBESTRAL en combineert een hoog fietscomfort met de mogelijkheid om de nodige, ondergrondse herstellingswerken uit te voeren, zonder daarna een gedegradeerd (lees: hobbelig) fietspad achter te laten. De andere troeven van deze nieuwe tegels kon u reeds lezen in een vorige uitgave van Grond/Weg/Waterbouw.

Toebehoren
Met straatstenen alleen valt geen publieke ruimte aan te kleden. ‘BETON: veelzijdigheid troef’ geeft ook een handig overzicht van toebehoren zoals trottoirbanden, kantstroken, inritboordstenen en aanverwante producten. De brochure toont de meest adequate toepassingen voor elk product, en vertelt waarop gelet moet worden bij de aanleg ervan. 

Fietspadsteen

De sector staat ook bekend om andere mooie oplossingen, zoals grootformaattegels, oeverversteviging, grasbetontegels en waterdoorlatende bestratingselementen.

 

De sector staat ook bekend om andere mooie oplossingen, zoals grootformaattegels, oeverversteviging, grasbetontegels en waterdoorlatende bestratingselementen. In de productgroepen wordt uitgelegd voor welke toepassingen deze producten gebruikt worden. Veelzijdigheid troef gaat ook in op de toepassingen van signalisatietegels: van kleurijke en grafisch verzorgde signalisatietegels waar je moeilijk naast kunt kijken tot geprofileerde blindegeleidetegels die slechtzienden het juiste pad tonen. 

Verkeerselementen
Last but not least komen de verkeerselementen aan bod. Ze zijn zo geïntegreerd in onze verkeersinrichting dat we het soms nauwelijks opmerken. Dat komt mede doordat er heel wat studie- en ontwerpwerk aan deze producten voorafging. Deze prefab verkeerselementen laten toe om een kruispunt of omgeving op zeer korte tijd in te richten, want niemand zit op een langdurige wegomlegging te wachten. Eindigen doet de brochure met een praktische opsomming van de verschillende normen en technische voorschriften die van toepassing zijn in de bestratingssector (bron: BETON 243). 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details