Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuws

Fietsen door de Heide wint prestigieuze International Design Award

WITTEVEEN_BOS_CAPTURE_Jonas-Vandecasteele-FDDH_FULL_20210903_003

11 januari 2022 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Fietsen door de Heide vormt voor heel wat fietsliefhebbers sinds deze zomer een unieke beleving. Afgelopen weekend won deze houten fietsbrug in het Nationaal Park Hoge Kempen – een coproductie van Witteveen+Bos en Maat-Ontwerpers – de prestigieuze International Design Award (IDA) in de Verenigde Staten.

Deze iconische fietsbrug van maar liefst 294 m won goud in de categorie Architectuur van bruggen, bogen viaducten en sporen. Het fietstraject voert je dwars door het Nationaal Park Hoge Kempen en vormt de ontbrekende schakel tussen twee fietsknooppunten 550 en 551, waarbij je bovenop de brug een panoramisch uitzicht over de natuur krijgt.

Creatie van een toeristische trekpleister

Voor het ontwerp zochten we naar de ideale balans tussen functionaliteit en vormgeving zodat fietsers de brug en het omliggende landschap optimaal kunnen beleven. Bovendien legden we dankzij de keuze voor een houten constructie een link met het rijke mijnbouwverleden in deze regio. Dit met als doel een nieuwe lokale toeristische hotspot te creëren in Limburg.

Bijdrage Witteveen+Bos

Witteveen+Bos was verantwoordelijk voor het gehele ontwerpproces, gaande van schetsontwerp tot de vergunningen en openbare aanbesteding van de werken. Tijdens dit ontwerpproces werd intensief samengewerkt met Maat-Ontwerpers. Daarnaast heeft Witteveen+Bos de werkzaamheden nauwgezet opgevolgd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details