Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Funderingsmachines waarop je kan bouwen

Funderingsmachines waarop je kan bouwen

“Buiten komt net een dieplader aanrijden, met daarop een LBT 7530-B. We gaan even kijken hoe deze van de dieplader gereden wordt”, vertelt een enthousiaste, Wil Zwartje, , verkoper en relatiebeheerder bij LeBoTec BV. Het Wijchense bedrijf heeft meer dan 40 jaar ervaring in het ontwikkelen en bouwen van funderingsmachines.

Buiten aangekomen voltrekt zich een machtig schouwspel. De zware LBT 7530-B maakt gebruik van zijn stempels om zichzelf op te tillen van de dieplader en zo de rupsbanden in zijdelingse rijrichting te kunnen draaien. “Dat levert meer snelheid op bij het lossen en er kan zeer nauwkeurig van de dieplader gereden worden”, aldus Wil Zwartjes.

Het aanbod van LeBoTec BV binnen de funderingssector is zeer compleet en bevat miniheiers, miniboorstellingen, betonschroefpaalmachines, grondverdringende funderingsmachines, boormotoren tot en met 60 Tm, betonpompen op rups, boorreinigers, makelaars, hydro-aggregaten, grout-installaties en betonpompen en automatiserings- en/of registratieprocessen. “We zijn zeer innovatief en servicegericht”, vervolgt Wil Zwartjes. “Klanten kunnen hun wensen bij ons neerleggen, wij bouwen dan de machine waar behoefte aan is. Door te bouwen volgens de laatste innovaties en door toevoeging van goede automatiserings- en registratiesystemen geniet de klant van minder energieverbruik, minder betonverlies en kan hij in een korter tijdsbestek meer productie draaien.” LeBoTec BV verhuurt en verkoopt haar machines. Wil Zwartjes: “Vaak resulteert huur in een aankoop.”

img_2566-boor-kopieren

Boren worden in eigen werkplaats vervaardigd.

 

Service en onderhoud

Dankzij een uitgebreid onderdelenmagazijn en volledig uitgeruste servicewagens kan het bedrijf een perfecte service garanderen. “Onze goed opgeleide medewerkers kunnen op locatie snel en efficiënt de nodige hulp bieden. We hebben een grote voorraad onderdelen voor hydrauliek, dus we grijpen niet snel mis.” Ook voor onderhoud aan de machines is de klant in Wijchen aan het juiste adres. De zojuist afgeladen LBT 7530-B van NederFund is om die reden naar LeBoTec BV gebracht.

img_2570-wil-zwartjes-kopieren

Wil Zwartjes, verkoop en relatiebeheer bij LeBoTec.

 

Van heel groot tot zeer compact

We vragen Wil Zwartjes naar de specificaties van de zojuist gebrachte blauwe reus. “De LBT 7530-B is een funderingsmachine die geleverd kan worden als boorstelling voor het maken van betonschroefpalen, maar we kunnen hem ook bouwen als vibrostelling om MVP palen te maken”, klinkt het. “De machine is uitgerust met een boormotor van 22 Tm. De makelaar heeft een maximumlengte van 30 m, geschikt voor een boorlengte van 27 m. De transportbreedte bedraagt 3,45 m. Zoals je net hebt gezien is de machine makkelijk te transporteren en kan hij in zeer korte tijd worden opgesteld. Je kunt vrijwel direct in de bouwput aan de slag. Het gewicht van de machine is 73 ton.”

De LBT 7530-B is leverbaar met de allernieuwste technieken, waaronder een automatisch boorsysteem. Wil Zwartjes: “Daarmee zit de machine automatisch gekoppeld aan het Fundie registratiesysteem. Boorgegevens kunnen via de Cloud rechtstreeks naar kantoor gezonden worden”, aldus Zwartjes. “Deze machine is voorzien van een Volvo Tier 4 dieselmotor met een vermogen van 515 kW bij 1800 rpm, goed voor 700 pk.”

Een goed voorbeeld van een compacte en zeer efficiënte schroefinjectiepaalmachine is de LBT 1.4-SI. Een ideale oplossing op plaatsen waar weinig ruimte is. Wil Zwartjes: “Eigenlijk is deze machine gebouwd voor de verhuur, maar hij wordt heel veel verkocht. We produceren hem dan ook continu. De inzetbaarheid is fenomenaal goed. Denk bijvoorbeeld aan herstelwerkzaamheden aan funderingen in binnenstedelijk gebied. Je kunt deze machine gewoon in de kelder van een Amsterdams grachtenpand tegenkomen, want hij komt overal, mits hij langs de kabels en leidingen kan.”

De ultrakleine schroefinjectiemachine wordt aangedreven door een hydraulisch powerpack en is standaard voorzien van een boormotor van 1.4 Tm, met een maximum toerental van 95. Er kunnen groutinjectiepalen geplaatst worden met een doorsnede tot 168 mm. “De machine is slechts 700 mm breed en kan op afstand bestuurd worden”, besluit Wil Zwartjes.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details