Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Funderingsspecialist blaast 70 kaarsen uit en blijft vooruitkijken
De Fundex F4800-machine, waarvan ook een elektrische ZE-versie bestaat.

Funderingsspecialist blaast 70 kaarsen uit en blijft vooruitkijken

Funderingsspecialist Fundexgroup bestaat dit jaar 70 jaar en groeide de voorbije decennia uit tot een internationale expert in funderingstechnieken. Binnen de groep profileert Funderingstechnieken Verstraeten zich als dé specialist in grondverdringende, trillingsvrije technieken. “We bieden een totaalpakket aan funderingstechnieken en zijn bovendien 100 % eigenaar van de merken FUNDEX® en TUBEX®, voor het maken van de gelijknamige palen”, vertelt Davy Maes, algemeen directeur bij Funderingstechnieken Verstraeten.

“Dit jaar vieren we als funderingsaannemer ons 70-jarig bestaan en als firma bestaan we zelfs 120 jaar”, gaat Davy Maes verder. “Als totaalaanbieder van funderingstechnieken geven we advies, zorgen we voor het ontwerp en realiseren we paalfunderingen, zowel trillingsvrij, grondverdringend als geheid. En we focussen hierbij op verschillende sectoren: industrie, infrastructuur, petrochemie, civiele projecten, windenergieprojecten, energiehoogspanningsmasten. We zijn nog steeds die ene vrije marktpartij, het familiebedrijf dat zelf prioriteiten kan stellen en daarbij snel kan schakelen.” 

Het kunnen mobiliseren van nul-emissie funderingsmachines zal een doorslaggevende factor worden in het al dan niet kunnen realiseren van bouwprojecten. Dat beseft ook Davy Maes: “En dan willen we zeker niet wachten tot iedereen in de bouw zich dat realiseert, want dan kunnen vanwege de geringe beschikbaarheid de wachttijden wel eens oplopen. Dat zijn we graag voor. En als grote partij hebben we daarvoor ook de slagkracht. Ook op andere vlakken loopt Funderingstechnieken Verstraeten voorop. Zo zijn we VCA-gecertificeerd en gaan we in 2024 voor niveau 3 op de The Safety Cultureladder. En uiteraard is een hoge kwaliteit bij ons steeds primordiaal.”

Specialist in (diep)funderen

Fundexgroep is 100 % eigenaar van de merken FUNDEX® en TUBEX®. Davy Maes: “Een aantal funderingsbedrijven op de wereld mogen Fundex- en Tubex-palen maken, zolang hierbij de juiste boorpunten worden gebruikt en via ons worden aangekocht. Dit resulteert in een bepaald minimaal kwaliteitsniveau, noodzakelijk om deze paaltypes de naam Fundex of Tubex te geven. Doorheen de jaren blijven we onze producten verbeteren en worden we in de markt gezien als dé specialist op het gebied van trillingsvrij (diep)funderen voor vele constructies, maar ook zeker in de hoogbouw. Onze producten geven een zeer hoog draagvermogen, resulteren in een excellent lastzettingsgedrag en zijn in combinatie met een financieel aantrekkelijk plaatje daarom uitermate geschikt voor dit type constructies.”

Funderingsspecialist Fundexgroup bestaat dit jaar 70 jaar en groeide de voorbije decennia uit tot een internationale expert in funderingstechnieken.

Van trillingsvrije, grondverdringende betonpalen tot combipalen met groutinjectie, Verstraeten Funderingstechnieken is alle technieken meester. En dat levert heel wat mooie projecten op. Zoals bijvoorbeeld Berghaus Amsterdam, een totaalconcept van wonen, werken en leven in het hart van het voormalige Fashion District in Amsterdam west. Davy Maes: “Het is een uniek en multifunctioneel gebouw waarvoor wij in opdracht van BAM Bouw en Techniek met 3 Fundex machines de bijna 820 stuks Fundex Combipalen installeerden. Een mooi, groot werk dat we tot een goed einde hebben gebracht.”

Blijven investeren en innoveren

Funderingstechnieken Verstraeten BV beschikt volgens Davy Maes over state-of-the-art, bediend door enthousiast, ervaren, opgeleid en gecertificeerd personeel: “We hebben bijvoorbeeld vijf nieuwe generatie Fundex F3500 machines in ons bezit en in 2022 werd zelfs een nieuwe Fundex F4800 aangeschaft. Die laatste kan palen in één lengte maken van zeker 40 m. We investeren continu en blijven materieel testen om ons voor de toekomst te wapenen. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig met een interessant pilootproject op een nieuwbouw in de haven van Breskens. De funderingspalen worden hier tevens gebruikt als energiepalen om de appartementen te voorzien van koeling in de zomer en verwarming in de winter. Een geweldige succes. Voor het boren van de benodigde 400 Fundex-palen tot zelfs 38 m zetten we onze nieuwste aanwinst aan het werk: de Fundex F4800-machine. Van deze machine heeft onze leverancier Fundex Equipment in Middelburg ook een elektrische ZE-versie gemaakt, die we in binnenkort samen uitvoerig gaan testen. We verwachten dat de ZE-versie in vermogen niet zal onderdoen.”

Ook duurzaamheid staat dus hoog op de agenda van Funderingstechnieken Verstraeten en dat komt tot uiting in materieel met lage emissiewaarden of zelfs volledig emissieloos. Davy Maes: “Het probleem is dat (veel) bouwplaatsen nog niet ingericht zijn om dit soort machines te laten draaien, dus ook daar moeten nog stappen gezet worden. Daarnaast zoeken we samen met leveranciers naar besparingen en/of hergebruik van materialen. We gaan hierin zeker komende jaren nog grote stappen kunnen maken. Continue verbetering en innovaties van bestaande en nieuwe technieken heeft ons in de markt een leidende positie gebracht die we uiteraard zullen blijven verdedigen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details