Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Gebroeders Geens zet zich in voor duurzame toekomst
Nieuw in het aanbod van Gebroeders Geens is de compacte alleskunner KM 140, die is uitgerust met een schone, zuinige en stille Stage V dieselmotor.

Gebroeders Geens zet zich in voor duurzame toekomst

De Belgische machinefabrikant Gebroeders Geens verduurzaamt het aanbod met de verminderde emissies van de Stage V-motoren en zelfs helemaal geen uitstoot voor de elektrische Knikmops.

KM 140 – compacte krachtpatser

Het nieuwe knikladermodel van Gebroeders Geens is de Knikmops KM 140. Deze compacte krachtpatser met een eigen gewicht van 1.600 kg, kan vlot 1.500 kg heffen. Voeg daarbij een werkhydrauliek van 48 l/min en je krijgt een kniklader die met gemak verschillende aanbouwdelen torst. Denk bijvoorbeeld aan een maaier, mengbak voor chape of gestabiliseerd zand of aan een betontransportbak.

Maak je je zorgen over de regeneratie? Gebroeders Geens zette hierbij gebruiksgemak voorop en koos voor een regeneratie zonder AdBlue. Het regenereren gebeurt tijdens de dagelijkse werkzaamheden. De Knikmops chauffeur moet enkel op de hoogte blijven van onregelmatigheden. Dat kan simpelweg via het gebruiksvriendelijke dashboard. 

De elektrische Knikmops KM 140 E is er naar wens met een batterijpakket van 20 kWh of als Endurance, die beschikt over een capaciteit van 30 kWh.

KM 140 E: 100% elektrisch

Het KM 140 chassis vormt ook de basis voor de allernieuwste kniklader van Gebroeders Geens: de elektrische Knikmops KM 140 E, die helemaal geen uitstoot meer heeft. De nadruk lag bij de ontwikkeling op zuinigheid, zodat de batterijgrootte beperkt kon blijven. Een gering accupakket heeft vele voordelen, namelijk een lager gewicht, een kortere laadtijd en (misschien wel het belangrijkste) een lagere kostprijs.

Ondernemers hebben de keuze uit twee opties van de KM 140 E. De Standaard optie heeft een batterij van 20 kWh, waarmee 5 uur kan worden doorgewerkt. Nadien laad je de Knikmops in 1h45 terug op tot 80 % aan de snellader. De Endurance optie heeft een batterij van 30 kWh, waarmee je tot 8 uur kan doorwerken. Opladen aan de snellader kan in 2u30 tot 80 %.

Door middel van betrouwbare knikladers en transportmachines wil Gebroeders Geens zware arbeid verlichten en rendabel blijven maken, met gebruiksvriendelijkheid voorop. Geens machines zijn kwalitatief en robuust, maar tevens licht en wendbaar. En sinds 2021 met een heel stuk minder uitstoot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details