Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Gebruiksvriendelijke en kostenbesparende 3D-gps-sturing

Gebruiksvriendelijke en kostenbesparende 3D-gps-sturing

Centimeternauwkeurig, keuze uit bekabelde of draadloze sensoren, de meest voordelige machinevoorbereiding en een gebruiksvriendelijk Nederlandstalig menu. Het zijn maar enkele van de vele troeven van DigPilot, een van oorsprong Noors graafgeleiding- en graafindicatiesysteem. “DigPilot beschikt over de meest complete draadloze 2D-set en een zeer eenvoudige en dus ook kostenbesparende 3D-gps-sturing”, aldus Frank Lenssen, zaakvoerder van 3D-GPS, importeur van het merk in de Benelux.

img_0058_300dpi-kopieren

In Scandinavië en Nederland is DigPilot een grote speler. “En ook in België willen we onze voet zetten naast de concurrentie”, vertelt Frank Lenssen, die in 2011 kennismaakte met DigPilot als monteur. “In 2017 richtte ik met 3D-GPS mijn eigen bedrijf op en nam ik de exclusiviteit van de verdeling van DigPilot in de Benelux over. Wij bieden de meest complete meetset aan, inclusief laserontvanger, waterpassensor bovenbouw en compassensor bovenbouw. De set bestaat uit twee koffers: een 2D-set en het aanvullende 3D-GPS gedeelte. Richtprijs voor een nieuwe 2D-set is kaal 7.000 euro en compleet 10.000 euro. Richtprijs voor een complete set 3D-GPS is 30.000 euro. Een 3D-GPS-startpakket voor machinevoorbereiding is beschikbaar vanaf 2.200 euro, per machine.”

Zo kan de machine compleet voorbereid worden voor 3D-GPS-sturing om vervolgens enkel de voordeligere 2D-koffer aan te schaffen. Frank Lenssen: “Wanneer nodig kan men dan de 3D-gps-koffer extra huren. Zo werken bijvoorbeeld Gaston Houben ondernemingen uit Houthalen Helchteren en Tureluren uit Lummen met de 2D-set en zijn Carl van Rooy uit Ravels/Beerse, Wonico bvba uit Geel en Ragos grondwerken uit Geel klanten van het eerste 3D-gps-uur. Wij bieden iedere klant met verregaande interesse in België overigens een vrijblijvende proefperiode aan van 1 week, op de eigen machine van de klant. Tweedehands 2D-sets, beschikbaar voor ongeveer 4.000 euro, mogen langer getest worden.”

img_0125_300dpi-kopieren

DigPilot beschikt over de meest complete draadloze 2D-set en een zeer eenvoudige en dus ook kostenbesparende 3D-gps-sturing.

 

Centimeternauwkeurig en draadloos

Op het vlak van nauwkeurigheid moet DigPilot niet onderdoen voor de concurrentie. Frank Lenssen: “Het systeem meet centimeternauwkeurig. Een groot voordeel van DigPilot is het draadloze. In plaats van vaste sensoren op de machine bij een bekabeld systeem, kunnen de sensoren van de draadloze 2D-set gewoon los mee in de koffer. De draadloze sensoren gaan minstens twee weken mee zonder opladen. Dat draadloos minder goed zou werken is een fabeltje in de sector. Wat de kalibratie betreft, hebben we overigens genoeg referenties zwart op wit om de uitstekende werking aan te tonen. DigPilot werkt als een Zwitsers uurwerk. Via een cloudtoepassing kan de machinist tevens dagelijks of wekelijks gedwongen worden om de meetpunten te controleren.”

img_3763_300dpi-kopieren

Ook op het vlak van gebruiksgemak scheert DigPilot hoge toppen met het supereenvoudige Nederlandstalige menu.

 

Gebruiksvriendelijk

Ook op het vlak van gebruiksgemak scheert DigPilot hoge toppen. “Het supereenvoudige Nederlandstalige menu is een grote troef”, aldus Frank Lenssen. “Het systeem is heel makkelijk te bedienen. Het grootste bewijs daarvan is het feit dat we nauwelijks met de klant in het veld staan om problemen op te lossen. Uiteraard bieden we een zeer goede en snelle service na verhuur of verkoop, maar dankzij de gebruiksvriendelijkheid moeten we nauwelijks support bieden. Wat betreft total cost of ownership zit je dus zeer goed bij DigPilot. Dat we de klant laten meekijken tijdens de installatie en zo zelfs een soort van opleiding geven, draagt daar zeker toe bij.”

Kostenbesparend

DigPilot laat zich ook positief voelen in de portemonnee. “Een bekabelde voorbereiding kost bij de concurrentie makkelijk tussen 6.000 en 12.000 euro per machine”, verduidelijkt Frank Lenssen. “Bij DigPilot kost de voorbereiding per machine 2.200 euro, exclusief arbeid, voor een draadloze monogiek vaste bak. Voor een bekabelde voorbereiding komt daar 1.000 euro bij, exclusief arbeid. Hoe meer de klant helpt met opbouwen, hoe voordeliger de arbeidskosten zijn. Het is zeer interessant om enkel een 3D-GPS machinevoorbereiding op uw machine te zetten en vervolgens wanneer nodig een kofferset te huren. Ook meerdere machines voorbereiden en daar slechts 1 kofferset op inzetten is mogelijk. De 3D-set kan bovendien ook op wiellader opgebouwd worden. Momenteel gaan we richting 700 machines met een 3D-gps-voorbereiding in de Benelux, met een totaal van ongeveer 250 koffersets die rouleren over die machines. In 2020 hopen we dat aantal, zeker in België, stevig op te krikken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details