Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Gemeente Kruibeke neemt deel aan Operatie Perforatie en wint waterdoorlatende bestrating

Gemeente Kruibeke neemt deel aan Operatie Perforatie en wint waterdoorlatende bestrating

Dinsdag 14 mei overhandigden Raf Pillaert, Product Manager Infrastructure van FEBESTRAL en Lien Braem, Account Manager bij STRADUS, hun prijs aan de gemeente Kruibeke. Deze laatste ontvangt 2 x 100m² waterdoorlatende bestratingsmaterialen om gesloten en ondoorlatende verhardingen mee te vervangen.

Met Operatie Perforatie zetten Infopunt Publieke Ruimte en rioolwaterzuiveringsbedrijf Aquafin het afgelopen jaar iedereen aan om overbodige verharding weg te halen en plaats te maken voor water en groen. Aquafin beloonde 11 projecten met een budget om hun plannen uit te voeren en FEBESTRAL, de vereniging waarbinnen de fabrikanten van prefab-betonnen producten voor de bestratingsmarkt zich verenigen, stelt 10 keer 100 m² waterdoorlatende bestratingsmaterialen ter beschikking.

Nergens in Europa wordt er zoveel open ruimte per inwoner ingenomen als in Vlaanderen. Daardoor krijgt regenwater nog nauwelijks de kans om in de bodem te dringen, met wateroverlast én bodemverdroging tot gevolg. Met Operatie Perforatie willen Infopunt Publieke Ruimte (onderdeel van de Voetgangersbeweging) en Aquafin, met de medewerking van FEBESTRAL en Natuurpunt, opnieuw meer ruimte geven aan water en natuur.

In totaal werden 87 projecten ingediend om kans te maken om in de prijzen te vallen: een budget van 100.000 euro, te verdelen over meerdere projecten  en/of 100m² waterdoorlatende bestratingsproducten. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van beide organisatoren, FEBESTRAL en het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid, Natuurpunt, beoordeelde vervolgens de ingediende dossiers. Onder de gekozen projecten 2 projecten van de gemeente Kruibeke die mogen rekenen op telkens 100 m² gratis waterdoorlatende bestrating. Deze wordt ter beschikking gesteld door STRADUS, fabrikant van prefab betonproducten en ook marktleider in waterdoorlatende bestrating.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details