Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Genomineerden benelux trofee voor thermisch verzinken 2023 bekend!

Genomineerden benelux trofee voor thermisch verzinken 2023 bekend!

Op 24 maart heeft de jury zich uitgesproken over de 66 deelnemende projecten aan de 14de editie van onze tweejaarlijkse Trofee voor Thermisch Verzinken. 

Met deze wedstrijd wil Zinkinfo een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. Thermisch verzinken biedt ontwerpers én opdrachtgevers heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal, dat met de jaren eigenlijk alleen maar mooier wordt. 

ZEKER ZINK

Sinds de editie van 2019 schrijft de BTTV zich in in de filosofie van de ZEKER ZINK campagne waarbij er een onderscheid wordt gemaakt tussen Functioneel Verzinken en Esthetisch Verzinken. Daarnaast is een aparte categorie gecreëerd voor Duplex (verzinken + coaten).  Over de drie categorieën heen reikt de jury de prijs Circulair Bouwen uit voor projecten waarin de principes van circulair bouwen zo consequent mogelijk werden toegepast.

Na rijp beraad kwam de jury tot de volgende nominaties:

Categorie FUNCTIONEEL VERZINKEN

Categorie ESTHETISCH VERZINKEN

– ESP Lab

Categorie DUPLEXSYSTEMEN

Prijs CIRCULAIR BOUWEN

– Het Podium

De genomineerde projecten gaan nu door naar de tweede en finale ronde op 16 juni a.s., waarbij de jury één laureaat per categorie zal kiezen.

Alle ingediende projecten komen ruim aan bod in een boek dat zal worden bezorgd aan alle indieners en betrokken partijen. Er wordt ook een digitale editie van het Zinkinfo Magazine gemaakt met alle deelnemende projecten uit de wedstrijd. 

Zinkinfo vindt het ontzettend belangrijk dat de bouwsector haar schouders zet onder de circulaire economie. Circulair bouwen moet gepromoot worden en om die reden zal  ook een prijs worden toegekend aan een project dat zich uitdrukkelijk inschrijft in de filosofie van circulair bouwen.

De jury bestond uit de volgende 5 personen:

  • Dhr. Joran Cormond – Ney & Partners
  • Dhr. Marcel Boks – Vrolijk Staal
  • Dhr. Bart Cilissen – Achterbosch Architecten
  • Dhr. Geert Bettens – ArcelorMittal
  • Dhr. Bruno Dursin – Believe in Steel (voorzitter)

Voor meer info, contacteer Zinkinfo Benelux via evi@zinkinfobenelux.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details