Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
GENOMINEERDEN EERSTE TECHNI-MAT AWARDS

GENOMINEERDEN EERSTE TECHNI-MAT AWARDS

De genomineerden voor de allereerste Techni-Mat Awards zijn gekend. Zowel voor de Sustainability Award als de Technical Award werden drie kanshebbers weerhouden. De Techni-Mat Awards worden op woensdagavond 25 maart uitgereikt in samenwerking met Louwers Mediagroep.

Alle exposanten van Techni-Mat 2020 mochten een dossier indienen om kans te maken op een award. In totaal werden voor beide awards samen 26 competitieve dossiers verzameld. Een onafhankelijke jury herleidde dat aantal na rijp beraad tot drie genomineerden per categorie. Hieronder staan de genomineerden in willekeurige volgorde.

SUSTAINABILITY AWARD:

SediSubstrator L en SediPipe L – Riopro

De bescherming van ons oppervlaktewater en infiltratiesysteem tegen de lozing van vervuild hemelwater is een belangrijk aandachtspunt. De SediPipe L en SediSubstrator L van Riopro worden ingezet om opgeloste en onopgeloste bestanddelen zoals polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) en olie uit het regenwater te verwijderen. De SediSubstrator combineert de hoge reinigingsefficiëntie van de SediPipe L, maar dan met een substraatfilter die ook de opgeloste bestanddelen uit het water filtert.

CERO bestrating – STRADUS

CERO-bestrating – op basis van geopolymeer – van STRADUS is een duurzaam alternatief voor het werken met klassieke betonproducten. Met een CO2-uitstoot die tot 70 % lager ligt dan die van betonproducten op basis van conventioneel beton en dankzij de lange levensduur en de circulaire eigenschappen van geopolymeerbeton scoort het product hoog op het vlak van duurzaamheid. De sierdeklaag van CERO-producten bestaat nog steeds uit cementgebonden beton. Het vertrouwde uitzicht en textuur blijven dus onaangeroerd.

Infiltratietunnels – Pluvio

Het Pluvio-systeem slaagt erin de installatie- en gebruikskost van ondergrondse regenwateropvang sterk te reduceren. Naargelang de gewenste bergingscapaciteit en parameters worden de benodigde hoeveelheid infiltratietunnels bepaald. De tunnelelementen maken zowel infiltratie als opslag van regenwater mogelijk, zijn makkelijk toegankelijk voor inspectie en onderhoud, en zijn vervaardigd uit 100 % gerecycleerd ABS. Dankzij het lichte gewicht zijn de elementen eenvoudig te installeren.

TECHNICAL AWARD

Glasvezelversterkte composietbrug – CGK Group

Glasvezelversterkte composietbruggen voor fietsers en voetgangers worden steeds populairder. De bruggen zijn tot vijfmaal lichter dan beton en staal en hebben een bepaalde levensduur van 100 jaar, met een garantie van 50 jaar. Voor de productie doet CGK Group beroep op de wereldwijd gepatenteerde InfraCore®-technologie van het Nederlandse FiberCore®. Kort samengevat worden grote witte matten van grof geweven glasdraden op een speciale manier als wapening gebruikt in een mal die vacuüm wordt getrokken.

Wavin StormHarvester

Wavin StormHarvester is een nieuw, intelligent ondergronds regenwateropvangsysteem dat rekening houdt met de weersvoorspelling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van actuele meteorologische data en diverse weersvoorspellingsmodellen. Alleen als er hevige regenval wordt verwacht, zal het Q-bic plus reservoir geledigd worden. Zo is er maximaal regenwater beschikbaar voor infiltratie of hergebruik in een gebouw. De Wavin Stormharvester is een combinatie van de Wavin infiltratietechnologie en de sensortechnologie van StormHarvester.

Digitale 3D Proefsleuf – Teccon

Bij de uitvoering van bouw- en infrastructuurprojecten zorgen graafschade en onvoorziene ondergrondse situaties vaak voor vertraging en extra kosten. Teccon biedt die problemen het hoofd en maakt als eerste bedrijf in de Benelux gebruik van de Stream C van IDS GeoRadar. Deze nieuwste generatie grondradar scant terreinen vlakdekkend. De 3D-scan van de ondergrond wordt gecombineerd met radiodetectie, camera-inspectie en landmeetapparatuur. De data wordt verwerkt tot een gedetailleerd 3D plan van de ondergrond. Dit plan vormt de basis voor het ontwerp en/of tijdens de uitvoering van projecten.

PUBLIEKSPRIJS

Met de Audience Award wordt naast de Sustainability Award en Technical Award nog een derde prijs toegevoegd aan de Techni-Mat Awards. Alle genomineerden krijgen tijdens Techni-Mat een plaats in de Wall of Fame en bezoekers kunnen op woensdag 25 maart stemmen op hun favoriet. De genomineerde met de meeste publieksstemmen wordt tijdens de award ceremonie bekroond met de Audience Award.

AWARD CEREMONIE

De award ceremonie vindt plaats op woensdagavond om 19u30 en is toegankelijk voor alle bezoekers van Techni-Mat. De winnaars krijgen naast een award ook een diploma uitgereikt. Daarnaast krijgen ze eveneens visibiliteit op een platform naar keuze van Louwers Mediagroep.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details