Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Gents landmeetbureau zet in op nieuwste grondradartechnologie

Gents landmeetbureau zet in op nieuwste grondradartechnologie

Als eerste landmeetbureau in de Benelux investeerde het Gentse bedrijf Teccon dit jaar in de Stream C van IDS GeoRadar. Ofwel: een grondradarsysteem dat aan de hand van 34 antennes ondergrondse objecten, kabels en leidingen in kaart brengt.

Teccon, een gevestigde waarde in de landmeetsector, staat erom gekend zijn landmeettechnologieën en interne processen voortdurend te verbeteren. Lies Steel, sales engineer: “Door de modernste meettechnieken te combineren, zoals drones, mobile mapping en 3D-laserscanning, kunnen we efficiënter, veiliger en kwalitatiever te werk gaan. Bij de Stream C combineren we een 3D-scan van de ondergrond met aanvullende metingen met radiodetectie en inspectiecamera’s. Alle gegevens worden verwerkt tot een duidelijk plan waar onze klanten mee verder kunnen. Zo gebruiken ze het voor de preventie van graafschade of als basis voor nieuwe ontwerpen.”

Gevalideerde volumemetingen

Ook voor volumemetingen en de opvolging van grondverzet op werven combineert Teccon het klassieke landmeten met nieuwe technologieën: met de hulp van dronefotografie, GNSS en totaalstations worden nauwkeurige digitale terreinmodellen gecreëerd, die op veel vlakken hun nut bewijzen. Lies Steel:“Op werven ontstaan er vaak discussies over hoeveelheden en grondverzet. Dan is een landmeterexpert een grote hulp. We kunnen volumemetingen verwerken tot onafhankelijke gevalideerde rapporten. Daarmee kan je juridische geschillen vermijden, maar het kan ook gelden als basis voor de attestering van de waarde van je stock door een revisor.”

Een landmeter aan het werk tijdens de opmeting van referentiepunten en zijbermen van drukke wegen. De referentiepunten worden gebruikt voor de nauwkeurige positionering van mobile mapping data.

 

Synergie met zusterbedrijf

Sinds dit jaar heeft Teccon er ook een zusterbedrijf bijgekregen: Studiebureau Patrick Casier (SPC) uit Leuven is gespecialiseerd in ondergrondse metingen van rioleringen en marktleider voor debietmetingen in België. “De synergie tussen beide bedrijven versterkt niet alleen ons aanbod, maar laat ook toe om onze werknemers nog flexibeler in te zetten. Van dringende interventies op een werf tot grootschalige meetacties met meerdere meetploegen: met een totaal van bijna 70 medewerkers hebben we voor elk soort meetopdracht de nodige capaciteit”, besluit Lies Steel.    


Teccon

Kleimoer 16, 9030 Mariakerke

T +32 9 380 36 82

E info@teccon.be

www.teccon.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details