Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Geoptimaliseerde filtertechnologie voor veeleisende toepassingen
Wanneer mobiliteit, flexibiliteit en een compacte inbouwmaat van essentieel belang zijn, is een mobiele oplossing ideaal.

Geoptimaliseerde filtertechnologie voor veeleisende toepassingen

Een extra stap naar de ultieme schone lucht in productiefaciliteiten

Nederman heeft een lange geschiedenis. Het Zweedse bedrijf werd in 1944 opgericht en is al vanaf het prille begin een pionier in het ontwikkelen van oplossingen voor luchtvervuilingsproblemen binnen productiefaciliteiten. Op die manier wordt de gezondheid van de werknemers beschermd en hun werkplek verbeterd. Na meer dan 75 jaar heeft het Zweedse bedrijf de meest complete productserie en services op de markt om mens, planeet en producten te beschermen tegen de schadelijke effecten van industriële processen. 

De luchtkwaliteit blijft in elke productieomgeving steeds 100% onder controle.

Schone lucht is de hoeksteen van een duurzame productie. Stof en rook die tijdens de productieprocessen worden gegenereerd, moeten efficiënt worden afgezogen om de productkwaliteit te garanderen. Bovendien wordt zo de lange levensduur van de apparaten, de naleving van wetten en regels en een veilige, gezonde werkomgeving gewaarborgd. Productiebedrijven willen bovendien hun winstgevendheid verhogen door hun activiteiten zo efficiënt mogelijk te maken. Én ze moeten voldoen aan de hoge milieunormen en hun medewerkers beschermen tegen dampen en stof. Nederman creëert die veilige, schone en efficiënte werkplaatsen.

Door een energiezuinige NCF-ventilator te installeren, bespaar je tijd en verlaag je energiekosten.

Belang van rook- en stofbeheersing

Dampen, stof en deeltjes worden op veel verschillende manieren gegenereerd. Typische bronnen zijn lasrook of stof afkomstig van snijden, slijpen, schuren van diverse materialen of het verwerken van poeders. Nederman biedt alles van enkelvoudige producten tot complete systemen. Hoe een proces er ook uitziet, het bedrijf kan een complete oplossing aanbevelen uit het uitgebreide productassortiment voor specifieke oplossingen, zodat de luchtkwaliteit in elke productieomgeving steeds 100 % onder controle blijft.

Stof en rook die tijdens de productieprocessen worden gegenereerd, moeten efficiënt worden afgezogen om de productkwaliteit te garanderen.

Mobiele rook- en stofafzuigers

Wanneer mobiliteit, flexibiliteit en een compacte inbouwmaat van essentieel belang zijn, is een mobiele oplossing vaak de beste manier om blootstelling aan verontreinigingen te voorkomen. De serie mobiele rook- en stofafzuigunits FilterBox en FilterCart van Nederman kunnen eenvoudig door een productieomgeving worden verplaatst naar waar de afzuiging nodig is. FilterBox en FilterCart hebben een gebruiksvriendelijk ontwerp op basis van bewezen technologie met wegwerp- of reinigbare filters voor een lange levensduur tussen filtervervangingen. Dankzij hun veelzijdigheid op het gebied van capaciteit, functies en filtertypen kunnen ze in de meeste toepassingen optimaal presteren.

Nederman biedt alles van enkelvoudige producten tot complete systemen.

Nanofibertechnologie voor verbeterde lasrookafzuiging

De nanovezelfiltermedia van Nederman zijn ideaal voor het effectief opvangen van lasrook dat tijdens lasprocessen wordt gegenereerd. Ze worden niet alleen gebruikt in grotere filters, maar zijn nu ook beschikbaar in mobiele producten zoals FilterCart+ (wegwerpfilters) en FilterBox+ (reinigbare filters).

Een compacte en gebruiksvriendelijke centrifugaal-ventilator, bedoeld voor gebruik met Nederman-afzuigapparatuur.

Geert Ceule, algemeen directeur Nederman België: “Nanofibertechnologie is een dunne laag synthetische vezels die wordt afgezet op het oppervlak van een eigen filterbasisplaat. Deze fijne laag is uiterst efficiënt in het opvangen van submicrondeeltjes die door mensen kunnen worden ingeademd en, afhankelijk van het proces, kan de laag ook carcinogenen zoals zeswaardig chroom opvangen. Omdat de nanofiber kleine deeltjes op het oppervlak opvangt voordat ze kunnen doordringen en verstopt raken in de basislaag, is de mogelijkheid om het filter te reinigen aanzienlijk verbeterd. En zo zetten we weer die extra stap naar de ultieme schone lucht in werkomgevingen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details