Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Gerecycleerde materialen voor betonproductie winnen aan populariteit

Gerecycleerde materialen voor betonproductie winnen aan populariteit

In de bouwsector worden voor de productie van nieuwe materialen steeds meer industriële afvalstoffen gebruikt. Ook voor de productie van beton winnen gerecycleerde materialen aan populariteit, maar niet alle mengcentrales zijn geschikt voor dergelijke productie. Creus Concrete Solutions, fabrikant van mengcentrales, is wel voorbereid. “Onze bunkers zijn ontworpen om ook alternatieve productieprocessen aan te kunnen”, vertelt Stijn Defraeye van Creus Concrete Solutions.

Na enkele jaren ervaring als project engineer voor Damman-Croes, gekend voor de constructie van centrales voor prefab- en stortklaar beton en productielijnen voor holle gewapende gewelven, startte Matthias Creus in 2009 Creus-Lebbe bvba, dat zich vooral toespitste op onderhoud, industriële ombouw en verhuizen van machines. In 2010 startte een intensieve samenwerking met de firma’s Rotonde en Mixconsult, een partnership met een focus op fabricage, montage, onderhoud en service van betonmengcentrales. Nog eens vijf jaar later neemt Creus-Lebbe alle activiteiten van de firma Damman-Croes over en in 2017 werden ook de activiteiten van de firma Mixconsult geïntegreerd in de firma. In 2018 werd Creus-Lebbe bvba omgevormd tot Creus Concrete Solutions.

Creus Concrete Solutions

Vandaag ontwerpt en fabriceert Creus Concrete Solutions mengcentrales, volledig geautomatiseerde productielijnen voor gewapende gewelven en ook onderhoud en service behoren tot het dienstenpakket. Deze constructie staat bij Dou Beton. (Beeld: David Beerlandt)


Mengcentrales
“Vandaag ontwerpt en fabriceert Creus Concrete Solutions mengcentrales en volledig geautomatiseerde productielijnen voor gewapende gewelven. Ook onderhoud en service behoren tot ons dienstenpakket”, aldus Stijn Defraeye. “De hoofdfocus ligt op de ontwikkeling van mengcentrales. Compacte mengcentrales voor handelaars in bouwmaterialen, bouwfirma’s en kleinere prefab fabrikanten, grote horizontale mengcentrales voor prefab- en stortklaar beton en ook continu mengcentrales voor gestabiliseerd zand en industriële afvalstoffen zoals vliegas, slib,…”

Bij ieder project wordt speciale aandacht besteed aan eenvoudig onderhoud, gebruiksvriendelijke bediening en goede service. Stijn Defraeye “Onze ervaring in onderhoud en service zien we als een groot extra voordeel omdat we zo een perfect zicht hebben op de werkpunten bij de ontwikkeling van nieuwe installaties. Dit stelt ons in staat om onderhoudsvriendelijke installaties op de markt te brengen.” 

Veranderende maatschappij
Voor de productie van prefab- en stortklaar beton wordt steeds meer beroep gedaan op gerecycleerde materialen en ook Creus Concrete Solutions zit stevig op die trein. “Kwaliteit is en blijft het uitgangspunt. Onze bunkers zijn zeer solide en gegalvaniseerd, maar we houden ook rekening met de veranderende maatschappij”, aldus Stijn Defraeye. “Terwijl vroeger de pure grondstoffen zoals bijvoorbeeld Scheldezand of zeezand standaard waren, zien we nu een grote verschuiving richting recyclagemateriaal. Daarom heeft Creus bunkers ontworpen die ook die productie aankunnen.” 

Creus Concrete Solutions

Voor de productie van prefab en stortklaar beton wordt steeds meer beroep gedaan op gerecycleerde materialen.

Mee evolueren is volgens het bedrijf uit Poperinge de enige weg vooruit. “De markt bepaalt”, klinkt het. “Grondstoffen worden schaarser en duurder. Het vele restpuin dat er is, kunnen we dus maar beter recycleren. Vanaf dag één zijn we op die trein gestapt en dat bleek nodig. België is zeker een voorloper wat dat betreft. Bij bunkers uit andere landen zien we vaak dat het materiaal er gewoon niet uitkomt of dat meer dan de helft tegen de zijkanten blijft zitten.”

Naast de ontwikkeling in eigen huis, door eigen engineers, werkt Creus Concrete Solu­tions ook samen met een reeks betrouwbare partners. “In onze betonmengcentrales worden enkel kwalitatieve onderdelen geplaatst van onze partners. Ze dragen allen dezelfde filosofie hoog in het vaandel. Deze dynamische firma’s, met elk meer dan 25 jaar ervaring, zijn toonaangevend in hun domein. Ons partnerschap zorgt voor rechtstreekse communicatielijnen met de beleids- en technische mensen waardoor we heel snel kunnen reageren in geval van vragen”, besluit Stijn Defraeye.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details