De Greef Spoorkranen BVBA
01:43
30-10-2018

Gespecialiseerde service voor aannemingsbedrijven in de spoorbouw

Voor een gespecialiseerde service kunnen aannemingsbedrijven in de spoorbouw terecht bij De Greef Spoorkranen BVBA. De firma uit Bornem verhuurt spoorkranen, steeds met een ervaren machinist. “We onderscheiden ons van andere verhuurfirma’s met een ruim assortiment aan toebehoren voor de spoorbouw”,  klinkt het. 

De Greef Spoorkranen BVBA beschikt over tien spoorkranen en een hele reeks specifieke accessoires, met als doel de efficiëntie op de werven aanzienlijk te verhogen. Hulpmiddelen zoals de onderstopper, breekhamer, hoogtewerker, ballastzuiger en hydraulische dwarsliggerklem kennen veel succes bij de klanten. “Het feit dat we zelf beschikken over een ruim assortiment aan kwalitatief en goed onderhouden materiaal en zodoende ook over de nodige koppelingen, zorgt ervoor dat de projectleiders zich zowel tijd als moeite kunnen besparen bij het zoeken naar een geschikte oplossing voor bepaalde werken”, klinkt het bij het bedrijf. “Ook het feit dat wij zowel gespecialiseerd materiaal als ervaren machinisten leveren, is belangrijk. Wij streven er steeds naar om als één van de eerste in België te beschikken over specifieke accessoires. Dit gebeurt veelal in samenspraak met onze leveranciers en klanten.”

Technische kennis en professionaliteit
Eén van de troeven van De Greef Spoorkranen BVBA is te vinden in de technische kennis en ruime ervaring in spoorbouw van Paul De Greef. Regelmatig rekenen de klanten op zijn deskundige adviezen. Op deze manier kan De Greef Spoorkranen BVBA hen ook verder begeleiden door specifieke toebehoren aan te raden, waardoor de werken vlotter dan voorzien kunnen verlopen. Verder geeft de vlotte organisatie blijk van professionaliteit. De klanten hebben de zekerheid dat op het vlak van veiligheid alle maatregelen zijn getroffen, zoals Infrabel-keuringen, periodieke keuringen, uitgewerkte veiligheidsplannen, dewelke zeker in spoorwerken van cruciaal belang is.

De Greef Spoorkranen BVBA
De Movax SG50 met een eigen gewicht van 2.500 kg levert 50 ton centrifugaal kracht uit een vermogen van 125 kW.

Vernieuwende machines
De Greef Spoorkranen BVBA blijft zich verder specialiseren in de aankoop van vernieuwende machines voor de spoorwegbouw. In 2017 investeerde de firma in een nieuwe Movax trilblok SG50. Deze innovatieve machine uit Finland is speciaal ontworpen voor het in- en uittrillen van diverse profielen in de grond. Dankzij de modulaire bouwwijze kan de spoorkraanmachinist eenvoudig wisselen tussen diverse klemhaken, zodat de machine kan ingezet worden voor het heien van zowel damwandplanken, ronde buis als H- en I-profielen.

De Greef Spoorkranen BVBA koos voor een volautomatische sturing MCS Pro. Deze slimme technologie zorgt voor een continue bijsturing van hef-, knik- en bakcilinder zodat er steeds in dezelfde lijn geheid wordt zonder dat de machine ook maar iets dient te corrigeren. Het ruime display laat op eenvoudige wijze alle parameters aflezen en twee extra camera’s zorgen voor bijzonder goed zicht op het werk.

De Movax SG50 met een eigen gewicht van 2.500 kg levert 50 ton centrifugaal kracht uit een vermogen van 125 kW. De eindeloos roteerbare kop is bovendien aan beide zijden kantelbaar.

Deze machine is geschikt voor het intrillen van damwandplanken van 400 mm tot 1.200 mm, H-profielen 180 mm tot 500 mm, massieve palen rond 160 mm tot 420 mm en ronde buizen tot 762 mm. Deze machine werd reeds ingezet op de werf GEN-werken aan station Watermaal-Bosvoorde.     

Tekst en beeld | De Greef Spoorkranen BVBA

GROND/WEG/WATERBOUW partners

Grondbehandeling