Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Gezonde stadsbomen dankzij gerecycleerde kunststof
Met de inzet van de gerecycleerde producten van GreenMax groeien bomen in de stad uit tot volwassen, functionele bomen.

Gezonde stadsbomen dankzij gerecycleerde kunststof

In een wereld van steeds meer beton, bestrating en bebouwing, is het de missie van GreenMax om een duurzame, groene leefomgeving te creëren. GreenMax, producent en leverancier van duurzame en innovatieve oplossingen voor de openbare ruimte, streeft naar een gezonde balans tussen groen, grijs en blauw.

“Wij geloven dat we het beste bijdragen aan een duurzame, groene wereld als we daarvoor afgeschreven kunststoffen verwerken tot nieuwe producten. Kunststoffen zijn hier hiervoor uiterst geschikt, omdat ze een erg lange levensduur hebben en uitstekend recycleerbaar zijn,” vertelt Eric van Oss, directeur van GreenMax. “De energie die wordt gebruikt om kunststoffen te produceren, is het laagst als je gerecycleerde materialen hergebruikt. Daarom richten we ons altijd sterk op het gebruik van gerecycleerde kunststoffen en zijn onze producten volledig circulair. De kunststoffen die we gebruiken, zijn zelfs al meerde keren gerecycleerd.”

Gezonde stadsbomen in het centrum van Rotterdam.

‘Kunststof is toch slecht voor de natuur?’

In de loop der jaren heeft kunststof een negatieve associatie gekregen in de samenleving. Terwijl kunststof eigenlijk heel duurzaam is, mits je er op de juiste manier mee omgaat. En dat is precies de kwestie waarin nog veel verbetering valt te behalen. 

“Het materiaal an sich is niet de boosdoener, het is de manier waarop men het gebruikt. Of beter gezegd: niet gebruikt, maar gewoon weggooit. Kunststof kan keer op keer worden hergebruikt en heeft een zeer lange levensduur”, legt Van Oss uit. “Bepaalde kunststofproducten uit ons assortiment, zoals wortelschermen TRG en RootBlock, hebben zelfs een levensduur van minimaal honderd jaar.”

Producent, leverancier én kennispartner

GreenMax is niet alleen leverancier van zijn producten, maar ook de ontwerper en producent ervan. Van Oss: “De gebruikte kunststoffen komen binnen en worden vermalen tot korrels, ofwel kunststof granulaat. Van dit gerecycleerde granulaat worden onze producten gemaakt, zoals wortelschermen, gietranden, bewaterings- en beluchtingsbuizen, boombunkers en meer. Samen met ons team van specialisten op het gebied van groen en infrastructuur, blijven we ons productassortiment ontwikkelen en uitbreiden. De kennis en ervaring die we hiermee in de afgelopen jaren hebben opgedaan, proberen we zoveel mogelijk te delen. We hopen hiermee samen groene, leefbare steden te creëren die toekomstbestendig zijn.”

Een groene en vitale leefomgeving in de stad.

Groene producten voor een groene omgeving

Niet alleen de producten van GreenMax zijn duurzaam, ook de toepassing ervan is minstens zo positief voor het klimaat. Alle innovatieve groenoplossingen van GreenMax zijn ontworpen om de groei van jonge bomen te stimuleren en de waarde van volwassen bomen te behouden in de bebouwde omgeving. Daarnaast zorgen de oplossingen ervoor dat bomen en infrastructuur hand in hand samengaan, zodat ook de veiligheid in de openbare ruimte wordt gewaarborgd. Zo dragen de oplossingen van GreenMax bij aan een groene en gezonde leefomgeving voor iedereen.       

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details