Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Gisterenavond werden de winnaars van de tweede TECHNI-MAT awards bekend gemaakt. Proficiat aan alle winnaars!

Gisterenavond werden de winnaars van de tweede TECHNI-MAT awards bekend gemaakt. Proficiat aan alle winnaars!

WINNER SUSTAINABILITY AWARD Kessel – EcoLift & Ecolift XL
WINNER TECHNICAL AWARD CGK Maritime – SUREBRIDGE
WINNER AUDIENCE AWARD Stradus – Hydro Store+

CGK Group en Kessel gaan met Techni-Mat Awards aan de haal

In Kortrijk Xpo werden woensdag 9 maart voor de tweede keer de Techni-Mat Awards uitgereikt tijdens de openingsdag van Techni-Mat, de tweedaagse vakbeurs voor alle spelers binnen infra & ruwbouw. Net als in 2020 ging CGK Group met de Technical Award aan de haal. De Sustainability Award werd een prooi voor Kessel. Marlux-Stradus ging met de Audience Award aan de haal.

Naast de ruim 120 exposanten en een gevarieerd seminarieprogramma geldt de uitreiking van de Techni-Mat Awards als een van de hoogtepunten tijdens de beurs. “Een onafhankelijke jury met veel expertise in de sector, zowel in België als Nederland, herleidde alle inzendingen na rijp beraad tot drie genomineerden per categorie”, vertelt Wim Fierens, die namens Louwers Mediagroep de awards uitreikte. Zowel voor de Sustainability Award als de Technical Award werden drie kanshebbers weerhouden.

SUSTAINABILITY AWARD

In de categorie Sustainability namen Hydro Store+ van StradusSUREbridge van CGK Maritime en Ecolift (XL) van Kessel het tegen elkaar op. En het was laatstgenoemde die aan het langste eind trok. De Ecolift heeft een sterke link met de actualiteit. In tijden van steeds extremere weersomstandigheden is waterbeheer een hot topic. Als hybride opvoerinstallatie met geïntegreerd pompstation combineert Ecolift de veiligheid van een opvoerinstallatie met de efficiëntie van afvoer via natuurlijk verval. Terwijl een traditionele opvoerinstallatie constant pompt en dus constant energie verbruikt, pompt de Ecolift enkel wanneer het echt nodig is.

De gemotoriseerde kleppen sluiten om terugstuwing te voorkomen en het afvalwater wordt alleen in geval van terugstuwing door middel van een pomp afgevoerd. De Ecolift profileert zich zo als een slimme variant voor privégebruik en als een duurzame alternatieve oplossing in de actuele problematiek van wateroverlast. “Dit had ik niet meteen verwacht, maar natuurlijk wel gehoopt”, aldus een glunderende Wouter Van den Bergen, Salesmanager bij Kessel. “Deze award zal zeker een mooie plek krijgen.”

Rangschikking

  • WINNAAR | KESSEL | ECOLIFT (XL)
  • 2e plaats | STRADUS | HYDRO STORE+
  • 3e plaats | CGK MARITIME | SUREBRIDGE

TECHNICAL AWARD

Waar CGK Maritime in de categorie Sustainability nog het onderspit moest delven voor Kessel, was het in de categorie Technical wel raak. En dat voor de tweede editie op rij, want ook in 2020 ging CGK Group met de Technical Award aan de haal. Toen dankzij de glasvezelversterkte composietbruggen op basis van InfraCore®-technologie. Dit jaar overtuigde CGK Group de jury met SUREbridge, een unieke vorm van brugrenovatie gebaseerd op diezelfde InfraCore®-technologie. SUREbridge speelt bovendien in op een zeer actueel probleem: de staat van onze bruggen. Een heel belangrijk aspect bij dergelijke werven is het minder hinder-verhaal. Ook daarin biedt SUREbridge voordelen omdat de zeer korte bouwtijd voor minder overlast zorgt. Ook de transportkosten worden beperkt, wat een positieve impact heeft op het milieu.

De bestaande constructie wordt behouden waar mogelijk, wat tot minder afbraak en dus ook minder afval leidt. Niet alleen de levensduur van de bruggen worden verlengd, maar ook de capaciteit kan vergroot worden door de brug te verbreden. “Wij zijn uiteraard tevreden met deze award en het is hoopgevend om te zien dat de bouw- en infrasector werk maken van innovatieve oplossingen en ontwikkelingen. Het bewijs dat er ook op dat vlak heel wat beweegt binnen onze sector”, vertelt Jan Swyngedouw, Business Unit Manager bij CGK Group.

Rangschikking:

  • WINNAAR | CGK MARITIME | SUREBRIDGE 
  • 2e plaats | OPDAMO | BEUGELSYSTEEM
  • 3e plaats | AVETUM | ECA-LIFT

AUDIENCE AWARD

De top 3 per categorie kreeg ook een plaats in de Wall of Fame, die op de beurs tentoongesteld wordt. Het aanwezige publiek kon op woensdag 9 maart stemmen op het product dat zijn/haar persoonlijke voorkeur geniet en zo bepalen wie de Audience Award naar huis moogt nemen. En het was Hydro Store+ van Stradus dat de meeste stemmen van het publiek kreeg. Hydro Store+ is een totaal nieuw type waterdoorlatende betonstraatstenen die het beste van de al bestaande types combineert en de nadelen hiervan elimineert. Zo worden een gesloten hoogwaardige deklaag en een poreus onderbeton gecombineerd om op die manier waterinfiltratie en comfort samen te brengen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details