Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Glasvezelmaterialen als alternatief voor conventionele materialen

Glasvezelmaterialen als alternatief voor conventionele materialen

Glasvezelmaterialen in plaats van conventionele producten als baksteen en beton. In de bouwsector wordt het principe steeds vaker toegepast. “Onze modulaire composietproducten met hoge weerstand worden gebruikt in ondergrondse infrastructuurnetwerken in een groot aantal bouwsectoren over de hele wereld”, vertelt Kevin Clark, Business Development Manager Northern Europe & Ireland bij Cubis Systems, een Iers bedrijf en wereldleider in het ontwerp en de productie van network access chambers en kabeldoorvoersystemen.

Cubis Systems – in België verdeeld door glasvezelcommunicatiespecialist 6X International – is actief in verschillende segmenten van de bouwsector waar glasvezelproducten steeds vaker toegang vinden. Denk maar aan de spoor-, telecom-, water- en elektriciteitssector. “Daardoor zijn wij de voorkeursleverancier voor klanten die de traditionele bouwmethoden willen verbeteren. Ons volledige assortiment heeft een intelligent ontwerp en snelle installatiemogelijkheden die tijd en geld besparen”, aldus Kevin Clark.

Als distributeur, ervaren consultant of innovatieve engineer stelt 6X International altijd een persoonlijke, snelle en betrouwbare aanpak voorop. Het bedrijf uit Lier is erg blij met het Ierse Cubis Systems als partner. Nico Van Wouwe, Sales Manager bij 6X International: “6X International gelooft in duurzame winst, gebaseerd op innovatieve oplossingen in nauwe samenwerking met onze klanten en Cubis. We streven met alle partijen naar een relatie op lange termijn, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.”

Glasvezelmaterialen

Niet alleen voor spoorwegen, maar ook voor grote ondergrondse infrastructuurprojecten worden Cubis netwerktoegangs- en kabelbeveiligingssystemen wereldwijd gebruikt.

Spoorwegindustrie
Cubis Systems geldt als een toonaangevende internationale aanbieder van railinfrastructuur en is betrokken bij verschillende projecten in het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Scandinavië, Noord-Amerika en Australië. Kevin Clarke: “Van lightrail-upgrades tot grote spoorweginfrastructuurprojecten, we werken nauw samen met enkele van ’s werelds grootste operatoren om efficiënte, moderne netwerktoegangssystemen voor telecom, drainage, spoorsignalering, stroomvoorziening en bekabeling te leveren.”

Infrastructuur
Niet alleen voor spoorwegen, maar ook voor grote ondergrondse infrastructuurprojecten worden Cubis netwerktoegangs- en kabelbeveiligingssystemen wereldwijd gebruikt. “Cubis werkt nauw samen met klanten tijdens het ontwerpproces om technische expertise te bieden en geïntegreerde netwerktoegangssystemen te leveren die intelligente technische ontwerpfuncties bevatten”, vertelt Kevin Clark. “Onze netwerktoegangssystemen bieden modulaire, schaalbare en lichte systemen die op locatie kunnen worden gebouwd. Eenvoudig, veilig en met een snelle installatie.”

Glasvezelmaterialen

De access chambers zijn licht en toch zeer sterk, waardoor ze tijdwinst opleveren en de kosten voor het installatieprogramma verlagen.

STAKKAbox™
De Cubis access chambers ULTIMA en FORTRESS worden geproduceerd met behulp van het innoverende STAKKAbox™-systeem. Dit internationaal gespecificeerde assortiment biedt flexibele oplossingen in vele verschillende situaties en markten. Kevin Clark: “STAKKAbox™ is een reeks sectionele, modulaire en structurele voorgevormde access chambers. De access chambers zijn vervaardigd in verschillende composiet- en polymeermaterialen. Dankzij deze eigenschappen zijn de STAKKAbox™-kamers licht en toch zeer sterk, waardoor ze tijdwinst opleveren en de kosten voor het installatieprogramma verlagen.”

CABLEprotect
Het MULTIduct ™ en PROtrough CABLEprotect-bereik staat bij Cubis Systems centraal in de geïntegreerde systeembenadering van kabelbescherming en kamertoegang. “Deze moderne beveiligingssystemen zijn het beste en meest kosteneffectieve alternatief voor de traditionele methoden voor kabelkanalen op de wereldmarkt van vandaag”, klinkt het. “MULTIduct™ is een innovatief, licht en structureel meerkanalig kabelbeschermingssysteem en wordt onder andere gebruikt voor constructies onder het spoor of kruispunten, tunnels en brugovergangen. PROtrough is op zijn beurt een innovatief brandvertragend kabelgootsysteem dat een modern alternatief biedt voor traditionele betonnen gootsystemen voor spoor-, lightrail- en energiemarkten. Een zeer duurzaam beschermingssysteem dat eenvoudig technische uitdagingen voor het leggen van kabels verhelpt.”

Glasvezelmaterialen

Cubis ‘kabelbeschermingssysteem PROtrough is een innovatief, lichtgewicht, brandvertragend kabelgootsysteem wanneer eenvoudig inzetbare en toegankelijke kabelbeheersystemen vereist zijn.

Access Covers en accessoires
Als aanvulling op de op de netwerktoegangssystemen ontwikkelde Cubis het AX-S™-assortiment. AX-S™-producten kunnen worden aangepast aan alle internationale ladingen, van toepassingen voor voetgangers tot rijbanen, en is verkrijgbaar in een uitgebreid assortiment maat- en ontwerpopties. Het accessoiresassortiment van Cubis biedt dan weer verdere tijdbesparende opties voor de installatie van toegangskanalen overal ter wereld. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details