Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Gratis 360° Beeldendatabank Vlaanderen voor overheden

Gratis 360° Beeldendatabank Vlaanderen voor overheden

De COVID-19 uitbraak zet onze gezondheidszorg, samenleving en economie sterk onder druk. We schakelden de voorbije dagen massaal over naar digitale oplossingen en telewerken om de verdere verspreiding van het coronavirus af te remmen. Om lokale en regionale overheden te ondersteunen in hun digitalisering bieden IMAGE-V en Orbit GT Belgium gratis toegang tot de 360° Beeldendatabank Vlaanderen.

360° Beeldendatabank Vlaanderen

Om lokale en regionale overheden te ondersteunen bij telewerken bieden IMAGE-V en Orbit GT Belgium gratis toegang tot de 360° Beeldendatabank Vlaanderen.

 

360° beelden van Vlaanderen

Medewerkers van overheden kunnen gratis gebruik maken van de 360° Beeldendatabank Vlaanderen van 31 maart tot en met 30 juni 2020. Deze databank bestaat uit panoramabeelden en 3D puntenwolken van alle berijdbare wegen in Vlaanderen.

De data is beschikbaar via een online viewer en via gratis plugins voor onder andere QGIS, ArcGIS en AutoCAD. Hiermee kan je vlot telewerken en de openbare ruimte visualiseren, metingen uitvoeren en GIS bestanden aanmaken.

IMAGE-V en Orbit GT Belgium willen op deze manier bijdragen aan een overheid die zelfs in zeer moeilijke situaties zo goed mogelijk moet kunnen werken.

360° Beeldendatabank Vlaanderen

De Beeldendatabank is beschikbaar via een online viewer en via gratis plugins voor onder andere QGIS, ArcGIS en AutoCAD. Hiermee kan je de openbare ruimte visualiseren en metingen uitvoeren.

 

Gebruikersgroep

Medewerkers van volgende overheden in Vlaanderen kunnen gratis gebruik maken van de Beeldendatabank: steden en gemeenten, provincies, agentschappen, intercommunales, politie en brandweer. Zij kunnen zich gratis registreren via https://image-v.be/corona-maatregelen/.

360° Beeldendatabank Vlaanderen

 

Webinars

Om nieuwe gebruikers vlot op weg te helpen met de online viewer organiseert Orbit GT Belgium gratis webinars voor beginners en gevorderde gebruikers.

360° Beeldendatabank Vlaanderen

Voor de inwinning van de beeldendatabank maakte IMAGE-V gebruik van 4 mobile mapping wagens uitgerust met camera’s en scanners.

 

Vlaanderen Helemaal Digitaal

De Vlaamse overheid richtte de Taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal op en brengt digitale oplossingen en noden tussen bedrijven en overheid samen. Deze taskforce is opgericht met ondersteuning van Imec en het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-Beleid. Met de gratis 360° Beeldendatabank Vlaanderen zetten IMAGE-V en Orbit GT Belgium mee hun schouders onder dit initiatief.

Meer info op www.vlaanderen.be/vlaanderen-helemaal-digitaal

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details