Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Gratis proefperiode met veelzijdig 3D-GPS-systeem
“Het supereenvoudige Nederlandstalige menu is een grote troef”

Gratis proefperiode met veelzijdig 3D-GPS-systeem

Om ook Vlaanderen, en bij uitbreiding België, te veroveren, werd op 1 september 3D-GPS Belgium bv boven de doopvont gehouden. “Door middel van een volledige machinevoorbereiding en een gratis proefperiode van een week willen we DigPilot steviger in de Belgische markt zetten”, aldus Jan Crauwels, dagelijks bestuurder van 3D-GPS Belgium.

Tekst | Niels Rouvrois  Beeld | 3D-GPS

Met de oprichting van een Belgische bv richt 3D-GPS zich resoluut op de Belgische markt. “De corebusiness van 3D-GPS bv is het importeren, verkopen en verhuren van DigPilot. En dat zal in België niet anders zijn”, aldus Jan Crauwels. “DigPilot beschikt over de meest complete draadloze 2D-set en een zeer gebruiksvriendelijke en dus ook kostenbesparende 3D-GPS-sturing.”

DigPilot beschikt over de meest complete draadloze 2D-set en een zeer gebruiksvriendelijke en dus ook kostenbesparende 3D-GPS-sturing.

Op de Belgische markt start 3D-GPS bv nu met waar het tien jaar geleden in Nederland mee begon: het gratis aanbieden van een proefperiode om het systeem te leren kennen. Jan Crauwels: “Het is een ideale manier om vrijblijvend alle voordelen te ontdekken. Hoe ziet die proefperiode eruit? Bij oprechte interesse in DigPilot bereiden wij de machine voor, inclusief de kalibratie. We doen dit op voorwaarde dat de klant meehelpt om op die manier betrokkenheid te creëren. Na de voorbereiding mag de potentiële klant een week lang met een gratis huurset werken. Is de klant tevreden en wil hij verder met Dig­Pilot, dan factureren wij de voorbereiding, zijnde materiaal- en arbeidskosten, en de kalibratie. De kostprijs hiervoor gaat richting 3.500 euro. Op die manier beschikt de klant over een volledig 3D-GPS-startpakket en staat de machine klaar voor een verhuurset of een aankoop van een DigPilot-set. Doet de klant afstand van zijn interesse, dan demonteren we het starterspakket en nemen we alles terug. We sterken ons echter in de overtuiging dat DigPilot de klant helemaal zal overtuigen.”

Centimeternauwkeurig, draadloos of bekabeld

Op het vlak van nauwkeurigheid moet DigPilot niet onderdoen voor de concurrentie. Jan Crauwels: “Het systeem meet centimeternauwkeurig. Een groot voordeel van DigPilot is de veelzijdigheid want het systeem kan zowel draadloos als bekabeld gebruikt worden. In plaats van vaste sensoren op de machine kunnen de sensoren van zowel de bekabelde als de draadloze set gewoon los mee in de koffer. De draadloze sensoren hoeven slechts éénmaal per week in het weekend opgeladen te worden. Dat draadloos minder goed zou werken is een fabeltje in de sector. Wat de kalibratie betreft, hebben we overigens genoeg referenties zwart op wit om de uitstekende werking aan te tonen. DigPilot werkt als een Zwitsers uurwerk. Via een cloudtoepassing kan de machinist tevens dagelijks of wekelijks geattendeerd worden om de meetpunten te controleren.”

Om ook Vlaanderen, en bij uitbreiding België, te veroveren, werd op 1 september 3D-GPS Belgium bv boven de doopvont gehouden.

Gebruiksvriendelijk

Ook op het vlak van gebruiksgemak scheert DigPilot hoge toppen. “Het supereenvoudige Nederlandstalige menu is een grote troef”, aldus Jan Crauwels. “Het systeem is heel makkelijk te bedienen. Het grootste bewijs daarvan is het feit dat we nauwelijks met de klant in het veld staan om problemen op te lossen. Uiteraard bieden we een zeer goede en snelle service na verhuur of verkoop, maar dankzij de gebruiksvriendelijkheid moeten we nauwelijks support bieden. Wat betreft total cost of ownership zit je dus zeer goed bij DigPilot. Dat we de klant laten meekijken tijdens de installatie en zo zelfs een soort van opleiding geven, draagt daar zeker toe bij.”

Kostenbesparend

DigPilot laat zich ook positief voelen in de portemonnee. “Bij DigPilot kost de voorbereiding per machine 2.200 euro, exclusief arbeid, voor een draadloze monogiek vaste bak”, verduidelijkt Jan Crauwels. “Voor een bekabelde voorbereiding komt daar 1.100 euro bij, exclusief arbeid. Hoe meer de klant helpt met opbouwen, hoe voordeliger de arbeidskosten zijn. Het is zeer interessant om enkel een 3D-GPS machinevoorbereiding op uw machine te zetten en vervolgens wanneer nodig een kofferset te huren. Ook meerdere machines voorbereiden en daar slechts 1 kofferset op inzetten is mogelijk. De 3D-set kan bovendien ook op wiellader opgebouwd worden. Momenteel gaan we richting 700 machines met een 3D-GPS-voorbereiding in de Benelux, met een totaal van ongeveer 250 koffersets die rouleren over die machines. De komende jaren hopen we dat aantal, zeker in België, stevig op te krikken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details