Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Groep Maes lanceert Maes Laadpalen

Groep Maes lanceert Maes Laadpalen

Ook Groep Maes is zich steeds meer bewust van de maatschappelijke relevantie van elektrische wagens en lanceert Maes Laadpalen.

Maes Industriële Verlichting is al 30 jaar een gevestigde waarde in de plaatsing van verlichting op bedrijfs- en industrieterreinen, sport- en parkeerterreinen alsook in de aanstraling van (openbare) gebouwen en monumenten in de Benelux. Dankzij decennialange ervaring en marktkennis beschikt Maes Industriële Verlichting over een uitgebreide vakkennis van industriële verlichting en elektriciteit. “Er is steeds meer aandacht voor het milieu en ook Groep Maes wil niet achterblijven. Wij worden gedreven door innovatie en dit is voor ons een logische volgende stap.” Aan het woord is Karin Nauwelaers, Business Unit Manager van Maes Industriële Verlichting.

Naast de ecologische voordelen biedt laadpalen ook heel wat economische voordelen. Ze zijn ten eerste verhoogd fiscaal aftrekbaar en ten tweede vormen ze een nieuwe bron van inkomsten wanneer je de laadpalen aanbiedt aan de publieke gebruiker. “En dit willen wij aan onze klanten aanbieden. We willen ze enerzijds helpen om de stap naar elektrisch rijden te zetten maar anderzijds willen we hun investering doen lonen.” Maes Laadpalen richt zich dus niet tot de particuliere markt maar tot andere bedrijven die ofwel hun eigen wagenpark elektrisch willen maken ofwel hun klanten een oplaadpunt willen aanbieden, of een combinatie van beide.”

Omdat laadpalen een nieuwe business is voor Groep Maes werd Ward Vervloessem aan boord gehaald als Jr. Business Developer voor Maes Laadpalen. De lancering dateert slechts van een aantal weken geleden maar toch ontvangt hij al veel informatieaanvragen. “Maes Industriële Verlichting is dan ook al decennialang de betrouwbare partner voor tal van klanten en de gekende service, kwaliteit en flexibiliteit voelt vertrouwd aan.” weet Karin Nauwelaers. “Keerzijde van de medaille is dat we techniekers zoeken om het werk uit te voeren”. Hiervoor organiseert Maes Industriële Verlichting binnenkort samen met Maes Hoogwerkers een jobdag.

Jobdag

Maes Hoogwerkers beschikt over het grootste gamma aan hoge hoogwerkers in Europa en deze worden altijd met bedienaar verhuurd. Om de 40-tal hoogwerkers te bemannen, is Maes Hoogwerkers op zoek naar bedienaars. “Zowel hoogwerkerbedienaar als technieker zijn geen gemakkelijke profielen om te vinden,” geeft Caroline Nicolaï, HR-manager bij Groep Maes, toe “maar onze eerste jobdag in september 2021 was een groot succes en dus pakken we het opnieuw zo aan”.

Op de jobdag kunnen potentiële kandidaten kennis maken met de firma, met de collega’s en met de job. Zo zullen er hoogwerkers paraat staan om bezoekers de hoogte in te brengen en Maes Industriële Verlichting zal een demonstratie van hun kunnen geven. “Er zijn geen vereisten wat betreft opleiding of diploma, belangrijker is de mentaliteit. Je moet flexibel, klantvriendelijk en technisch aangelegd zijn. Wel belangrijk is een rijbewijs C aangezien dit voor de meeste van onze machines nodig is. Als je dit nog niet hebt, is dit ook geen probleem want wij investeren samen met nieuwe collega’s in het behalen van een rijbewijs C.” aldus Caroline Nicolaï. “Maar meer dan dat zorgen wij voor een volledig on-the-job training door ervaren collega’s. Wij hebben machinisten die al jaren en zelfs decennia in dienst zijn en zij waarderen onze familiale sfeer en knowhow waardoor Maes aan mooie projecten mag werken. Onze machinisten en techniekers zijn zeker trots wanneer zij op een indrukwekkende of speciale werf mogen werken.

De JOBDAG van Groep Maes vindt plaats op vrijdag 11 maart van 15u tot 21u op het depot in Pulle (Boudewijnlaan 5). Op voorhand inschrijven is niet verplicht maar wel wenselijk. Dit kan per e-mail naar [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details