Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Grondzuigen blijft aan populariteit winnen
Op plaatsen waar weinig bewegingsruimte is – zoals tussen en onder kabels, leidingen en rond afsluiters – is grondzuigen de manier om alles schadevrij te ontgraven op een efficiënte, veilige en ergonomische manier.

Grondzuigen blijft aan populariteit winnen

Grondzuigen vindt steeds meer doorgang in de infrasector. Specialist Prima-Clean ziet de vraag stijgen en blijft daarom zelf investeren in de juiste mensen en het allerbeste materiaal. “We blijven evolueren en investeren om onze klanten het meest optimale rendement te bieden. En zo blijven we onze concurrenten een stap voor”, aldus Cris Van Durme, zaakvoerder bij Prima-Clean.

Op plaatsen waar weinig bewegingsruimte is – zoals tussen en onder kabels, leidingen en rond afsluiters – is grondzuigen de manier om alles schadevrij te ontgraven op een efficiënte, veilige en ergonomische manier. Cris Van Durme: “En dit aan een tempo dat geen enkele schop kan evenaren. Op plaatsen waar genoeg ruimte is en geen leidingen in de grond liggen kan je beter graven met een kraan. Maar grondzuigen is een ideaal alternatief voor de delicate opdrachten, die steeds vaker voorkomen.”

In de grond-, wegen- en waterbouwsector is grondzuigen aan een opmars bezig.

Breed toepassingsgebied

In de grond-, wegen- en waterbouwsector is grondzuigen aan een opmars bezig. Cris Van Durme: “Er wordt steeds meer een beroep gedaan op ons. Opdrachtgevers en aannemers raken meer bewust van de voordelen van grondzuigen op het vlak van snelheid en veiligheid. Denk hierbij maar aan het maken van huisaansluitingen tussen kabels en leidingen. De komende jaren zullen de nutsmaatschappijen meer en meer werk maken van de groeiende elektrificatie voornamelijk veroorzaakt door elektrische voertuigen. Dat wil zeggen dat ze het netwerk verder uitbreiden en verzwaren. Ook daar zal grondzuigen een belangrijke rol spelen. 

Om de klant nog breder te kunnen ontzorgen voorzien we op specifieke werkzaamheden nu ook minigravers voor het opbreken en voorbereiden van de uit te graven zone. Cris Van Durme: “Op die manier krijgt de aannemer een beter beeld van de ondergrondse infrastructuur. Door de toenemende graafwerkzaamheden zien we ook de schadegevallen stijgen. Dat is op zijn minst verontrustend te noemen, wetende welke gevolgen die schades veroorzaken. Ook verzekeringsmaatschappijen volgen dit op de voet en verhogen het eigen risico van aannemers waardoor vele schadegevallen ongedekt blijven. Dit kan op jaarbasis een enorme hap uit het budget betekenen. Door te kiezen voor grondzuigen wordt dit risico tot een absoluut minimum beperkt.”

Om haar klanten optimaal te kunnen bedienen, is het voor Prima-Clean een must om met het allerbeste materiaal te werken.

Krachtigste materieel

Om haar klanten optimaal te kunnen bedienen, is het voor Prima-Clean een must om met het allerbeste materiaal te werken. Cris Van Durme: “Met minder nemen we geen genoegen. Bij infraprojecten zijn rendement en snel, efficiënt werken cruciaal. En dat kunnen wij realiseren door met de meest innovatieve en krachtige vacuümwagens te werken. Zo kunnen we sneller grotere hoeveelheden verwerken, ook bij moeilijke grondsoorten. Acht jaar geleden begon ons verhaal met de vacu-press 9000 zuigwagen, wat meteen een succes bleek. Omdat we continu willen blijven evolueren, investeerden we verder in twee vortex 18.000 vacuümzuigers, echte monsters. Vervolgens kwam er een RSP 3 turbine bij en ondertussen wordt er ijverig verder gewerkt aan de nieuwste ontwikkeling: de Ventus 27.000.”

“Grondzuigen is een ideaal alternatief voor de delicate opdrachten, die steeds vaker voorkomen.”

Prima Clean

Prima-Clean doet meer dan grondzuigwerken, onder de noemer grondzuigen.be. Als ervaren specialist in het ledigen en reinigen van putten, tanks, vijvers … bedient het bedrijf ook particulieren en industriële klanten. Door de overname van De Serrano Cleaning in 2021 versterkten ze hun positie op de markt en konden ze flexibeler worden. Professionele medewerkers staan garant voor heldere afspraken die nauwgezet worden nagekomen. “We streven naar tevredenheid en bieden een snelle en duurzame oplossing, met een correcte en transparante prijsstelling”, besluit Cris Van Durme. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details