MMB Machines
01:23
10-07-2018

Grootste planetaire menger in Europa kan inhoud aan van 3.000 liter

Gigantische betonnen bouwstenen die je als een soort blokkendoos op elkaar kunt stapelen, zonder gebruik te maken van cement: het bleek enkele jaren geleden een gat in de markt voor bouwbedrijf Gubbels. De populaire blokken kregen de naam Masterbloc en zijn vandaag in verschillende sectoren erg gewild. Om de vraag bij te houden, investeerde de firma in de eerste planetaire betonmenger in Europa die een capaciteit heeft van maar liefst 3.000 liter verdichte beton. 

Niet lang geleden besloot Gubbels-Masterbloc dat het tijd werd om de capaciteit van de toenmalige betonmenger de hoogte in te drijven. De planetaire menger van merk OMG-SICOMA werd bedankt voor bewezen diensten en vervangen door een nieuwe menger van hetzelfde merk. De nieuwe aanwinst zou het bedrijf helpen om dagelijks meer stapelblokken te kunnen produceren, die elk meer dan een ton wegen. Daarvoor deed het een beroep op MMB Machines, een Aalsterse leverancier van bouwmachines en -materiaal.

Levensduur maal drie
André De Meyer, zaakvoerder bij MMB Machines: “De machine die we plaatsten bij Masterbloc is de allereerste machine in Europa van dit formaat. De menger heeft een inhoud van 3.000 liter verdichte beton en is uitgerust met een skip en verrijdbare kubel. In totaal heeft de machine een geïnstalleerd vermogen van 135 kW op drie mengsterren. Verder beschikt ze over hard opgelaste slijtplaten van het type HM 6201. Dat is geen onbelangrijk kenmerk, want daarmee behaalt ze een driemaal langere standtijd.”

MMB Machines
Masterbloc liet recent deze nieuwe planetaire menger plaatsen door MMB Machines, om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar zijn gekende betonnen stapelblokken.

Automatisch transport
De storting van het betonmengsel gebeurt volledig automatisch: “De verrijdbare kubel is uitgerust met een bodemschuif. De kubel transporteert het betonmengsel automatisch over een railweg van ongeveer 60 meter, waarna het een bocht neemt van 90° om het mengsel in de bunker van de pers te storten”, licht De Meyer toe.

Kwaliteitsmerken
Naast OMG-SICOMA is MMB Machines ook officieel verdeler van de machines van Putzmeister. De Meyer: “Sinds kort zijn we voor Putzmeister in heel België keydealer geworden van het volledige gamma. Terwijl we vroeger enkel de beton- en chapemachines leverden, beschikken we nu ook over beton- en industriepompen. Een beloning voor onze goede service. Verder beschikken we ook over merken als Probst en Dynajet. Allemaal zorgvuldig geselecteerd: we zijn ervan overtuigd dat deze merken bijdragen aan een correcte en efficiënte uitvoering van ieder bouwproject.”    

Tekst | Frie Van der Planken  Beeld | MMB Machines
Uitgelichte foto: 
Een verrijdbare kubel transporteert het betonmengsel automatisch over een railweg van 60 meter.

GROND/WEG/WATERBOUW partners

Geprefabriceerde voorgespannen brugliggersCOPRO